Sırrı Sakık'tan ilk açıklama

Sırrı Sakık'tan ilk açıklama

Resmi olmayan sonuçlara göre Ağrı'daki seçimleri BDP kazandı.

Ağrı'nın yeni belediye başkanı Sırrı Sakık, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinin huzurlu bir ortamda geçtiğini kaydeden Sakık, sonuçları Ağrı halkı ve barış sürecine armağan ettiklerini söyledi.

Barış sürecinin devam etmesinin önemine işaret eden Sakık, "Bu seçim sadece bir belediye başkanlığı seçimleri değil, bir vicdan seçimidir" diye konuştu.

Sakık'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bizi sevindiren şey huzurlu bir seçim süreci yaşadık. Endişelerimiz vardı ama kazasız belasız seçim yaşadık, emeği geçen herkese teşkkür ediyoruz. Biz bu seçimleri Ağrı'ya armağan etmiştik ve barış sürecine. Ağrı kanamış olsaydı, barış süreci, Türkiye ve Kürdistan kanayacaktı.

Bugün halkımız iradesini ortaya koydu. Bir tek gün Ağrılılardan oy talep etmedik onlar zaten iradelerini ortaya koymuşlardı. Bizim şu anda 5 binin üzerinde farkımız var. Geri kalan sandıkların sonuçları etkileme şansı yok. Ben buraya salt bir belediye başkanlığı için gelmiyorum.

Partimiz Ağrı'yı önemsediği için geliyoruz. Ağrı yoksul bir il. Sorunları var, çözeceğiz. Bu seçim sadece bir belediye başkanlığı seçimleri değil, bir vicdan seçimidir. Bugün bu topraklarda kazanan tek şey barış oldu. Bu barış sürecini çok önemsiyoruz.

Bir yenilgi, bir zafer yok, kazanan barış olduysa herkes bu pencereden değerlendirmelidir. Artık bu topraklarda ölüm kan gözyaşı yerine demokratik siyaset ön plana alınmalıdır. Çözüm süreciyle ilgili yasal düzenlemeler de bir an önce yapılmalıdır.

Bizim 30 Mart'tkaki seçimleri de kazanmıştık. AK Parti 30 Mart sonrası kenti gerdi, polis kuşatması gerçekleştirdi.Biz halkımızı koruduk. Halkımız da bize teşekkür etti.

Herkesin halkın iradesine saygı göstermesi gerekir. Bu kentin yaralarını sarmalıyız. Bu kent acıları olan bir kent. Elimizde sihirli bir değnek yok, halkımızla varolan sorunları beraber çözeceğiz."