Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Şişli Belediyesi soruşturmasında flaş gelişme

Şişli Belediyesi'nde yaşanan ''mafyayla tehdit" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma dosyası, özel soruşturma bürosuna verildi.

Yayınlanma:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun, 18 Aralık 2014’te Şişli Belediye Başkanı İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün bir gazeteye verdiği röportajdaki ”mafya ile tehdit edildikleri” iddialarına ilişkin resen başlattığı soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ”örgüt” bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı Başsavcılığa gönderdi. Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretti.

Dosyanın, özel soruşturma bürosuna gönderilmesinin, dosyadaki şüpheli ve mağdur tarafların, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı İmzaladı: 31 Aralık 2025’e Kadar ÜCRETSİZ! Kaçırmayın!
Şişli Belediyesi'nde yaşanan ''mafyayla tehdit" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma dosyası, özel soruşturma bürosuna verildi.

– OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü‘nün eşi Nazlı İnönü’nün bir gazeteye verdiği röportajda, “eski başkan Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül’ün ‘mafya tutmaktan’ söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika’da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini” iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ”mağdur”, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise ”şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti. Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül’den şikayetçi olduklarını belirtmişti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler