Şişli'deki kavgaya terör soruşturması

Şişli'deki kavgaya terör soruşturması
Terör savcılığı, Şişli Belediyesi'nde Başkan Hayri İnönü ile eski Başkan Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül arasında olan kavgaya ilişkin soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Hayri İnönü'nün eşi Doç. Nazlı İnönü, gazetecilere açıklamalarda bulundu. İnönü açıklamasında, Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edildiklerini söyledi. Bunun üzerine Hayri İnönü, eşinin "Mustafa Sarıgül bizi tehdit etti" açıklamalarını doğruladı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Al Jazeera yazarı Selahattin Günday'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nazlı İnönü'nün açıklamaları sonrasında harekete geçti. Savcılık, Emir Sarıgül’ün istifasına neden olan olaylarla ilgili her hangi bir şikayet beklemeksizin soruşturma başlattı.

MAĞDUR SIFATIYLA İFADE VERDİLER

Soruşturma kapsamında Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü savcılık tarafından "mağdur" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Çift, Salı günü adliyeye gelerek ifade verdi. Nazlı İnönü, ifadesinde gazeteye verdiği demecin aynısını savcıya da söyledi, yani Sarıgül tarafından ölümle tehdit edildiğini tekrarladı. Başkan Hayri İnönü ise belediyede yaşanan gerilimlere ve olaylara ilişkin bilgileri savcılığa aktardı.

DAYAK GÖRÜNTÜLERİ İNCELEMEYE ALINDI

Savcılık ifadenin ardından soruşturmayı derinleştirmeye karar verdi. Bu kapsamda belediye binasında bir grubun saldırısına uğradığı güvenlik kameraları görüntülerine yansıyan İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın da ifadesi alınacak.

Savcılık soruşturmanın ilerleyen safhalarında eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Emir Sarıgül’ün de ifadesine başvuracak.

GERGİNLİK NEDEN BAŞLADI?

4 Kasım 2014'te Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül döneminden gelen kritik görevlerdeki 12 müdürü görevden aldı. Bu görevden almaların yanı sıra seçimin ardından Başkanvekili ve Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün de yetkilerini kıstı.

Hayri İnönü’nün bu tasarruflarını Galatasaray’ın bir gün sonra Dortmund ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçına gitmek için havalimanında bekleyen Emir Sarıgül öğrendi. Hemen belediyeye geri döndü ve tümünü babası Mustafa Sarıgül ile birlikte belirledikleri CHP Şişli Belediye Meclis Grubu’nu topladı. Grup, görevden almalara ve yetki budanmasına karşı çıktı.

Daha sonra kavga daha da gün yüzüne çıktı. Önce İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar belediye içinde bir grubun saldırısına uğradı. Ardından İnönü’nün eşi Nazlı İnönü "tehdit edildik" diye açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından Emir Sarıgül basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıkladı.