Sivas Adliyesinde Basın Sözcülüğü Uygulaması Başladı

Sivas Adliyesinde Basın Sözcülüğü Uygulaması Başladı

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, basın mensupları için adliyede bir basın odası tahsis ederek, gazetecilerin haberi kaynağından doğru ve hızlı bir şekilde alabilmesi için de basın sözcülüğü uygulaması başlattı.
Birçok ilde, özellikle adli vakalarda yaptığı haberin bilgi ve belgelerine ulaşmada sorun yaşayan basın mensupları, Sivas’ta bu problemlerle karşılaşmayacak. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı adli konularda basının doğru haber alması için adliyede ‘basın sözcülüğü’ uygulaması başlattı. Böylece gazeteciler, bundan sonra haberi kaynağından öğrenecek. Başsavcılık, basın mensupları için de adliye binası içinde bir de oda tahsis etti.
Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, adli konularda basının bilgilendirilmesi; doğru haber alma ve verme konularında uygulamaya koydukları ‘Basın Sözcülüğü’nün gazetecilerin işlerini yapmalarını kolaylaştıracağını söyledi. İrcal, “Ayrıca adliyemizin bilgi vereceği konularda bilgi istemi doğduğunda Sivas Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü İsmail Aslan’a ve bu müdürlük personeline müracaat edilmesi ve bilgi istenen hususların bildirilmesi halinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesi üzerinden yazılı ayrıca gerekirse Cumhuriyet Başsavcısı ve Cumhuriyet Başsavcı vekilince veya görevlendireceği personel tarafından sözlü olarak basın açıklaması yapılacak.” diye konuştu.
Amaçlarının basın mensuplarının doğru haberi, hızlı bir şekilde kaynağından alması olduğunu kaydeden Başsavcı İrcal, gazetecilerin soruşturmanın asıl sahibinden bilgi alamayınca yanlış ifadeler kullanmak durumunda kaldığını ve kamuoyuna doğru haberlerin verilmediğini aktardı. Gazetecilerin doğru bilgiye ulaşamadığı için yanlış yerlere ulaştığını ve temeli sağlam olmayan bilgilerle yaptığı haberlerin yürütülen davaları da olumsuz etkileyebildiğine dikkat çeken İrcal, “Bu uygulamayla gazetecilerin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırıyoruz” dedi.
İrcal, basın mensuplarının adliye binasında dinlenmelerini sağlayacak ve çalışmalarını kolaylaştıracak basın odasının da bilgisayar, yazıcı gibi eksiklerinin en kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.