Sivas Belediyesi’nden Her Eve Tatlı Su Projesi

Sivas Belediyesi’nden Her Eve Tatlı Su Projesi

Sivas Belediyesi ‘Her Eve Tatlı Su Projesi’ için çalışmalara başladı.
Askeri alanda çalışmalarını sürdüren Sibeski ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, çok kısa bir zamanda her evin musluğundan kaliteli ve sağlıklı suyun akacağının müjdesini verdi.
Başkan Aydın, “İshale hattı yapacağız demiştik ama gerek istimlaklar ile ilgili gerekse Paşafabrikası yolu üzerinde yapılan dolgularla ile ilgili bir takım sorunlar vardı, en sonunda garnizon komutanımız öncülüğünde askeri alandan geçiş izni aldık ve şu anda oradaki çalışmalarımız başladı. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre bir veya bir buçuk ay içerisinde bu çalışmamız tamamlanacaktır. Yani en geç bir buçuk ay içerisinde Sivas’ın tamamı arıtılmış kaliteli suya kavuşmuş olacaktır. Çeşmelerimizden akan bütün sular kaliteli su olacaktır” dedi.
Tankerlerle dağıtılan suların da kaldırılacağının altını çizen Başkan Aydın, “Bu sular açık sular, her türlü sağlık riskini barındırıyor. Damacanalarda bile su iki-üç gün kalsa bozuluyor, sağlık açısından büyük risk taşıyor. Bu sebeple tankerle su taşımaya son vereceğiz. En kaliteli içme suyu evinizde akıyor olacak” diye konuştu.