Sivas’ta ‘bayrağa Saygı’ Yürüyüşü

Sivas’ta ‘bayrağa Saygı’ Yürüyüşü

Sivas’ta Alperen Ocakları tarafından bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Alperen Ocakları’na bağlı 500 kişilik grup, son günlerde yaşanan olaylarda Türk bayrağının yakılmasına bayrağa saygı yürüyüşü ile tepki gösterdi. Kadınlarında katıldığı yürüyüşte ellerinde Türk bayrağıyla slogan atan grup İstasyon Caddesi’nde yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığın yürüyüşün ardından tekrar meydana gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı.
Alperen Ocakları Sivas Şube Başkanı Halil Kol yaptığı açıklamada, “Bugün burada ilimizin ferahı için, medeniyeti için, bayrak etrafından bütünleşmek için herhangi bir siyasi görüş gözetmeksizin buradaki hangi görüşten, hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun. Diyar-ı Muhsin diye adlandırdığımız Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ımızda son zamanlarda yapılan ve bizim alışık olmadığımız, sonuçlarını daha önceden görmediğimiz uzun bir süreden beri olmayan sokaklara çıkma yasakları ile dolu olan bir takım yanlış uygulamaları görüyoruz. Yöneten ve yönetilenler olarak el ele verirsek, beraber yürürsek, kardeşlerimizle aramıza başkalarını sokmazsak inancımız gereği başarılı olacağımıza inanıyoruz. İşte bu yüzden Sivas’ta ve diğer tüm illerde görmek istemediğimiz olaylar engellemek için bir bugün burada medeni bir şekilde yürüdük diğer şehirlerde de diğer kardeşlerimiz de medeni tepkilerini verecek. Demokratik hak demek vatan hainlerine her yerde, her şekliyle, her yerde eylem yapma hakkı vermek demek değildir. Demokratik hak demek sayılara bakarak, bayrağa bakarak, vatana bakarak, bu bayrak aşkına bakarak herkesin tek bir amaç doğrultusunda birleşmesi demektir. Biz bugün öğle günler yaşıyoruz ki Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün heykellerinin kafasıyla top oynandığı bir devirdeyiz provokasyonlar var. Türk gençliği olarak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir bayrak etrafında, bir hudut etrafında birleştik ve bunu bölmeye çalışan provokatörlere hiçbir şekilde izin vermeyeceğimize ant içtik. Bu işin siyaseti olmaz, bu işin bayrağı olur onun için Sivas’ta biz bayrak yürüyüşü yaptık” dedi.
Basın açıklamanın ardından grup İstiklal Marşı okudu, daha sonra Alperen Ocakları’nın bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Yürüyüş, olaysız bir şekilde sona erdi.