Sivas’ta Sel Maddi Hasara Yol Açtı

Sivas’ta Sel Maddi Hasara Yol Açtı

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın yol açtığı sel maddi hasara yol açtı. Köprüler zarar görürken, ahırda bulunan hayvanlar telef oldu.
Edinilen bilgiye göre Altınyayla ilçesinde dün saat 17.30 sıralarında sağanak yağış başladı. Aniden bastıran yağış sonrası ilçe göle döndü. Dere yataklarındaki köprü ve menfezlerin yetersiz kalması ve tıkanması ile birlikte ev ve araziler sular altında kaldı. Sabah saatlerinde itibaren ilçede bulunan vatandaşlar sel suları ile dolan evlerinde ve çamurla kaplanan yollarda temizlik çalışması yaptı.
Bazı vatandaşların ahırlarında bulunan kümes hayvanları ve büyükbaş hayvanlar da sel felaketinde telef oldu. Bazı evlerin bahçelerinde bulunan duvarlar yıkılırken, istinat duvarları da sel nedeniyle büyük zarar gördü.
İlçe vatandaşlarından Naci Demirkaynak, bütün depolarını su bastığını, yaklaşık 500 bin TL zararının olduğunu ifade etti. İlçede çiftçilik yapan Cemal Demirkaynak ise bir ay önce de ilçede sel felaketinin yaşandığını söyleyerek, evinin büyük zarar gördüğünü belirtti.
Sel nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken, ilçe halkı zararının karşılanması için yetkililerden yardım bekliyor.