Siviller Çöplerini Bıraktı, Asker Temizledi

Siviller Çöplerini Bıraktı, Asker Temizledi

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı personeli, piknik için gelenlerin bıraktığı çöpleri toplayarak koy temizliği yaptı.
Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı, birçok sosyal faaliyete imza atıyor. En son garnizon içinde bulunan yabani zeytinleri aşılayarak ve aşı yapmak isteyenlere kurs vererek sosyal faaliyette bulunan Komutanlık, şimdi de denize girmek ve piknik yapmak için koylara gelen vatandaşların bırakıp gittiği çöpleri toplayarak koyların daha temiz hale gelmesini sağlıyor.
Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığından 35 personelin katılımı ile Akvaryum Koyunda geniş çaplı bir koy temizliği yapıldı. Karadan ulaşımı olmayan koydaki atıklar temizlendi. Toplanan çöpler içinde geri dönüşümü olanlar ayrıca toplanarak geri dönüşüm toplama merkezine bırakıldı.
DAHA TEMİZ BİR DATÇA İÇİN,
Datça Garnizon Komutanı Albay Erdal Maviş, yaptığı açıklamada; “Dünya çapında başlatılan temizlik seferberliğine önceki senelerde olduğu gibi bu sene de katkıda bulunmak istedik. Gezi teknelerinin uğrak yeri olan Akvaryum Koyu, Datça Yarımadası’nın en güzel koylarından biridir. Buradaki atık malzemeler bizleri rahatsız etti. Datça’nın denizi ile beraber temiz koyları ile de anılmasını istiyoruz. Piknik yapanlar kadar Tekne sahiplerinin de denize atık malzeme atmamaları konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çevre sorunları konusunda farkındalığı arttırmak için desteklerimiz devam edecek” dedi.