Siyasette Balkan Dostluğu

Siyasette Balkan Dostluğu

İzmir Buca’da düzenlenen 4.Balkan Festivali AK Parti ve CHP’li vekilleri kortej yürüyüşünde bir araya getirdi, Bucalılar bu görüntüyü ayakta alkışladı.
Festival kapsamına yapılan kortej yürüyüşüne AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, AK Parti Buca ilçe Başkanı ve Balkan dernekleri başkanları ile üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar da alkışlarıyla korteje destek verdi.
Kortej sonrası Tarihi Buca Hasanağa bahçesindeki festival alanında kurulan Balkan Dernekleri stantları gezildi. Bu esnada CHP’li vekil M. Ali Susam’ın AK Partili Vekil Rifat Sait’e üzüm ikram etmesi, Sait’in de Musa Çam’a börek ikramı Balkan dostluğu olarak takdir topladı.
SAİT:“SİYASETTE HİZMET İÇİN YARIŞALIM”
Festival alanında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait şunları söyledi: “Siyasette kavga yapmayalım, hizmet için yarışalım. Türkiye’nin temelleri Osmanlıya dayanıyor. Osmanlı bir Balkan imparatorluğu idi. Osmanlı’da 82 Sadrazam (Bugünkü Başbakan) Balkan kökenliydi. Balkanları Mehmet Akif ile Yahya Kemal ile Şemsettin Sami (Ali Sami Yen’in babası) ile hatta en büyük Balkanlı Mustafa Kemal Atatürk ile tanıdık. Bu büyük Balkan çınarını parçalayan maalesef milliyetçilik üzerine yapılan savaşlar oldu. Balkanların en güzel ülkesi güzelim Türkiye’yi yine aynı hastalıkla bölmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Siyasette kavgalarımız olabilir ama bizleri bölmeye çalışanlara karşı milli ve manevi değerlerimizde birlik olmamız gerekiyor. Siyasette kavga etmeyelim hizmet için yarışalım. Buna ben varım ve hazırım.”