Şizofren Komedyenden Ruh Sağlığı Haftası’nda Stand Up Gösterisi

Şizofren Komedyenden Ruh Sağlığı Haftası’nda Stand Up Gösterisi

Şizofreni ve Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı (ŞİZODER) ve komedyen Yunus Yuva, Dünya Ruh Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Akıllı Mısın? Deli Misin?” adlı stand up gösterisi yaptı.
17 yıldır şizofreni hastalığıyla mücadele eden ve aynı zamanda komedyenlik ile ressamlıkla da uğraşan Yunus Yuva, Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda sunduğu stand up gösterisiyle izleyenleri kahkahaya boğdu. Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda ve Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşan Yuva, toplamda 2 bin 500 kişiye yaptığı gösterilerde ilgi odağı oldu.
Hastalığıyla barışık yaşadığını ifade eden Yunus Yuva, Adana’da 25 bini ayakta tedavi gören, 100 bin şizofreni hastası olduğunu belirterek 4 kişilik çekirdek aileleriyle birlikte 400 bin kişilik bir aile olduklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde aylık dergi çıkarmaya başlayacaklarını anlatan Yuva, Türkiye’de 9 milyon engelli olduğunu ve bu engel oranının 3.5 milyonunun ruhsal hasta olduğunu ifade etti. Yunus Yuva, onların da çekirdek aileleriyle birlikte 14 milyonun sesi olacaklarını savundu.
Yunus Yuva’nın “Akıllı Mısın? Deli Misin?” isimli stand up gösterisine Vedat Sözlü, İsmail Taymaz, Av. Derya Göksuçukur, İsmail Hakkı Gözübatık, Ali Uğur Akbaş, şizofreni hastaları ve hasta yakınları katıldı.