Skıbbe, Transfer İstemiyor

Skıbbe, Transfer İstemiyor

Düzenlediği ilk toplantıda kentin ulusal ve yerel kurumlarında çalışan basın mensuplarıyla bir araya gelen Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, bu dönem için oyuncu transferi düşünmediğini söyledi.
Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, 3 yıl önce Eskişehirspor’a geldiğinde kulübün para sorunu yaşadığını anımsattı. Başkan Mesut Hoşcan’ın o dönem yanında olduğunu kaydeden Skibbe, “O zamanlar bana Mesut Hoşcan vizyonlarını anlatmıştı, gelecekteki düşüncelerini anlatmıştı. Halil Ünal yerine başkanlık koltuğuna geçmesini anlatmıştı. O zamanlarda ben ona bir arkadaş sözü verdim ve ’Sen bir gün başkan olarak takımın başına geçersen, ben de seve seve hocan olarak gelmeye hazırım’ dedim. Şimdi ben 3 yıl aradan sonra yine geldim. Aynı 3 sene önceki gibi bu şehri çok seviyorum. Eskişehirspor’un teknik direktörü olmaktan çok mutluyum” dedi.
"ESKİŞEHİRSPOR’U SÜPER LİG’DE İYİ BİR TAKIM OLARAK GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUM"
“Ben başkanımla, takımımla, buradaki çalışanla, herkesle çalışmaya hazırım” diyen Skibbe, “50. yılda Eskişehir’i güzel yerlere getirmek istiyorum. Yolumuz 3 sene öncekinden daha zor ama ben eminim ki Eskişehirspor bu işe birlikte girerse, son 2 maçtaki gibi takım moral açısından her oyuna böyle girerse, bu zorlu sezonu da iyi bir şekilde başaracağız. O güzel yeni stadımıza girmeyi, önümüzdeki zamanlar içinde Eskişehirspor’u Süper Lig’de iyi bir takım olarak geliştirmeyi amaçlıyorum. Onun için buraya geldim” diye konuştu.
"TAKIMIN TRANSFERE İHTİYACI YOK"
Oyuncu transferi ile ilgili konuşan Skibbe, “Bu bir gerçek, ben transfer istemiyorum. Çünkü bir yandan ekonomik durumumuz var, onu değerlendirmemiz gerekiyor. Öbür yanda da şu anda kaliteli futbolcu bulma durumu var. Dünyadaki her hoca gibi ben de takımımı destekleyecek yararlı futbolcu istiyorum. Öyle bir oyuncuyu da tabi ki almak isterim. Başkanımızdan olsun, yönetimimizden olsun desteği alıyorum ama bulamadık. Bize yardımcı olacak birini bulamadık. Bir oyuncuyu başkanımızın da onayladığı Toko’yu getirdik. Ben emin olduğum için, takımımıza yakışacağı için getirdik. Hem de ekonomik açıdan kulübümüze yarayacak bir futbolcu. O isteğimi yerine getirdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Takımızda büyük bir potansiyel görüyorum ve eminim ki ikinci devrede iyi bir futbol oynayacağımıza inanıyorum. Yaz için hazırlıklara başlayıp akıllı bir şekilde takım kurmayı, şimdiden Ağustos’a kadar hangi pozisyonda neler geliştirmemiz gerektiğini planlayacağız. Şu an gereksiz bir şekilde transfer yapmaya gerek yok, şu an ona ihtiyacımız yok” şekilde konuştu.
İKİNCİ DEVRE HEDEFİ
Takımdan beklentilerini dile getiren Skibbe, "17 maçta 17 puanımız var, bu durumu ikinci devrede daha iyi yerlere getirmemiz gerekiyor. Ben takımıza güveniyorum, 20’nin üzerinde puan alacağız. İkinci devre için bu hedefimiz olacak. Fikstür daima zordur ve ben umuyorum ki her takım bize karşı, ’Eskişehir şu an çok iyi bir durumda çok iyi bir hava yakaladı. Onlara karşı keşke bu hafta oynamasak’ düşüncesiyle oynasın. Ben takımımdan hem dışarıda hem de içerideki maçlarda yürekli ve agresif oynamalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"TARAFTAR ZOR GÜNLERDE YANIMIZDA OLSUN"
Eskişehirspor’un tecrübeli teknik adamı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Taraftarlarımızdan zor zamanlarda takımın yanında olmaları, iyi gün taraftarı olmamalarını istiyorum. Takımla beraber iyi günleri kutlamak basittir ama zor günlerde takımın yanında olup kalbinin doğru yerde olması gerçek taraftar odur."