Şoföre yumruk atan polise 10 yıl hapis istemi

Şoföre yumruk atan polise 10 yıl hapis istemi

Mecidiyeköy’de otobüs durağında ücretsiz paso yüzünden tartıştığı şoförü yumruklayan ve beylik silahıyla tehdit eden polis memuru hakkında 10 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
İstanbul’da 97M Güneşli- Mecidiyeköy hattı şoförü Ziya Korkmaz, 9 Temmuz 2015 tarihinde aracına binen sivil polis memuru A.A. ile yaşadığı kavganın ardından darp edilmişti. Otobüste polis memuru A.A.’nın beylik silahı patlarken, şoför Ziya Korkmaz “polise mukavemet” suçundan gözaltına alınmıştı. Otobüs içindeki güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla birlikte ise şoför serbest bırakılmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Kenan Doğan tarafından olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Doğan’ın hazırladığı iddianamede, polis memuru A.A. "şüpheli", otobüs şoförü Ziya Korkmaz ve ağabeyi Zeki Korkmaz ise "müşteki" olarak yer aldı.
İddianamede, şüpheli polis memuru A.A.’nın olay tarihi 9 Temmuz 2015’den yaklaşık 1 hafta önce şikayetçi Ziya Korkmaz’ın kullandığı özel halk otobüsüne polis kimlik kartını göstererek binmek istediği hatırlatıldı. İddianamede, şoförün, A.A.’ya ücretsiz paso ile binebileceğini söylemesi üzerine aralarında tartışma yaşandığı ve A.A.’nın araçtan indiği anlatıldı.
Polis memuru A.A.’nın olayın etkisiyle 9 Temmuz 2015 tarihinde, yine Ziya Korkmaz’ın kullandığı otobüse bindiği anlatılan iddianamede, A.A’.nın Mecidiyeköy’de sırasını bekleyen boş otobüse binerek ücretsiz akbilini bastığı ifade edildi.

ÖNCE AKBİLİ OKUTTU SONRA ŞOFÖRE YUMRUK ATTI
Şüpheli A.A.’nın akbilini makineye okuttuktan sonra şoför mahallinde oturan Ziya Korkmaz’a yumrukla saldırdığı, bir kişinin A.A.’yı arkasından tutarak çektiği belirtilen iddianamede, “Ziya Korkmaz’ın araçtaki tornavidayı eline aldığı, bu sırada A.A.’nın beylik silahını çektiği, Ziya Korkmaz’ın silahı almaya çalıştığı ve bu sırada boğuşma yaşandığı belirlenmiştir. Boğuşma sırasında tarafların birlikte koltuk arasına düştükleri, silahın iki tarafın elleri arasında bir kez patladığı tespit edilmiştir” denildi.

SİLAH İKİSİNİN ELİNDEYKEN PATLADI
İddianamede, silahtan çıkan merminin aracın camına isabet ettiği belirtilirken, şoför Zeki Korkmaz’ın ağabeyi Ziya Korkmaz’ın şüphelinin elindeki silahı almaya çalıştığı ancak şüphelinin onun da tekme ile uzaklaştırmaya çalıştığı ifade edildi. İddianamede, boğuşma sorasında Ziya Korkmaz’ın,şüpheli A.A.’nın elindeki silahı alarak araçtan indiği ve silahı İETT amirliği bürosuna koyduğu belirtildi.

ŞOFÖRÜN AĞABEYİNİN ELİ KIRILDI
Olay nedeniyle şoför Ziya Korkmaz’ın hafif düzeyde yaralandığı, ağabeyi Zeki Korkmaz’ın ise sol el bileğinde kırılma meydana geldiği hatırlatılan iddianamede, olayın gerçekleştiği otobüs görüntülerinde boğuşmanın büyük bir kısmının görüldüğü aktarıldı.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, şüpheli polis memuru A.A.’nın Ziya Korkmaz’a yönelik “kasten yaralama” ve “silahla tehdit” suçlarından 2 yıl 4 aydan 6 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheli A.A.’nın Zeki Korkmaz’a karşı ise “Kasten yaralama”ve “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçlarından 1 yıl 6 dan 4 yıl 6 aya kadar olmak üzere toplamda 3 yıl 10 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

OLAY YERİNDE TUTANAK TUTAN POLİSLERE YÖNELİK SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Savcılık, Zeki ve Ziya Korkmaz hakkında ise takipsizlik kararı verirken, olay günü görevli bulunan ve ilk olay yeri ifade tutanağında imzası bulunan 4 polis memuru hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Polis memurlarının eksik ve yanlı bilgi vermekle suçlandıkları ifade edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianamede, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Polis memuru A.A., Ekim ayında ilk kez hakim karşısına çıkacak.