Soğuk Havalarda Cildinizin Bağışıklık Sistemini Güçlendirin Uyarısı

Soğuk Havalarda Cildinizin Bağışıklık Sistemini Güçlendirin Uyarısı

Soğuk ve kuru havalarda cildin bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiği belirtildi.
Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde, yazın sıcak hava ve güneşle mücadele eden cildimizin bu defa da kapalı ortamlar, soğuk ve kuru hava sebebiyle tehdit altında olduğu ifade edildi. Ev ya da ofiste sıcak bir ortamdayken, dışarı çıktığımız an soğuk ve kuru havanın etkisiyle oluşan kızarıklık, kuruma, çatlama ve soğuk yanıkları, cilt yapısında bozulmaya sebep olduğunu belirten Özel Bliss Maçka Polikliniği Medikal Estetik Hekimi Dr. Enis Keskin, ciltte bu problemlerin yaşanmaması için ekibi ile geliştirdikleri ve uyguladıkları tedavi yöntemleri ile kişinin kendi plazmasından elde edilen maddenin cilde enjekte edilmesi ile hızlı ve de etkili bir şekilde problemli bölgeleri tedavi ederek, cildinizin daha canlı ve parlak görünmesini sağlıyor.
Cildinizi Kendi Plazmanızla Canlandırın
Dr. Enis Keskin, PRP yöntemi ile cildin; kimyasal ya da sentetik herhangi bir maddeye maruz bırakılmadan, kişinin kendi plazmasıyla canlandığını belirterek şöyle konuştu: “Kişiden aldığımız bir miktar kanın, santrifüj cihazında yüksek devirde çevrilmesi sonucu Platelet denilen kan hücreleri ve GF büyüme faktörlerinden elde edilen zengin plazmayı kandan alıyoruz. Sonra cildin problemli olan kısımlarına, oldukça ince uçlu iğneler ile enjekte ediyoruz. Böylece, deride kollajen ve elastin artışı desteklenerek 3-4 seans gibi kısa bir sürede cildin eskisinden daha sağlıklı hale kavuşmasını ve canlanmasını sağlıyoruz.”
Cildinizin Bağışıklık Sistemini Mezoterapi İle Güçlendirin
Kış aylarında soğuk havanın en çok göz çevresi, dudak kenarı, yanaklar, boyun, dekolte ve el bölgesine temas etmesi sebebiyle cildin bu kısımlarının çok çabuk hassaslaştığını ve tahriş olduğunu belirten Dr. Enis Keskin’in tavsiye ettiği bir diğer tedavi ve bakım yöntemi ise ’Mezoterapi.’
Dr. Enis Keskin; soğukların etkisi ile kurumuş, çatlamış, yapısı bozulmuş ciltlere, hücre yenileyiciler ve birçok vitamin, mineral, ginko biloba ve özellikle cildin dolgunluğunu artıran ve de nem oranını dengeleyen hyalüronik asit gibi bileşenler eklenerek elde edilen maddelerin cilde enjekte edilerek cildin bağışıklığının güçlendirilip canlandığına ve taze bir görünüm kazandığına dikkat çekti.
Keskin; mezoterapi yönteminin yine çok ince uçlu iğneler ile 15-20 dakikalık seanslar halinde uygulanmakta olduğunu, ciltteki hassas ve problemli bölgeler onarılarak 4-6 haftada eskisinden daha canlı ve taze bir cilde sahip olunduğunu söyledi.