Soğukta titreyen gasp mağduru: ‘50 lira kazanmazsam babam dövüyor‘

Soğukta titreyen gasp mağduru: ‘50 lira kazanmazsam babam dövüyor‘

Olay, Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta mendil satarak para kazanan yabancı uyruklu M.İ.Ş. (18), kısıtlamanın başlamasına yakın evine gitmek için yola çıktı. Yürüyerek Büyük Bölcek Mahallesi’ndeki evine doğru giden M.İ.Ş., kimliği belirlenemeyen 3 kişi tarafından durduruldu. M.İ.Ş.’den para isteyen 3 kişi istedikleri parayı alamayınca M.İ.Ş.’yi öce darp etti, sonra da cebindeki 50 TL parayı alarak kayıplara karıştı.

Evde yemek için aldığı yumurtaları da kırılan M.İ.Ş.’yi yolda ağlarken gören mahalle komşusu H.H.A. yanına giderek ne olduğunu sordu. Gaspa uğradığını söylemesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine bekçi ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler gasp mağdurundan bilgiler alırken,M.İ.Ş. soğuk havanın etkisiyle titreyerek polis ekiplerine bilgi verdi. Şahsın titreyerek durumu anlatması üzerine mahalle bekçisi “Montun yok mu senin üzerinde” diye sorarken, titreyen gasp mağduru bekçiler tarafından üşümemesi için polis aracına bindirildi.

TİTREYE TİTREYE YAŞADIĞI OLAYI ANLATTI

Titreyerek yaşadığı olayı anlatan M.İ.Ş., “Yani ağabey eve gidip geldiğimde yumurta vardı. Yumurtayı da aldılar kırdılar. Bir de benim paramı 50 liramı çaldılar. Şimdi o 50 lirayı kazanmazsam babam evde dövüyor” dedi.

Komşusunu ağlarken gören ve yardımcı olmak isteyen H.H.A. ise, “Arkadaşı sürekli gördüğüm tanıdığım kişi olduğu için ben buna para veriyorum. Yol kenarında ağlarken gördüm. Dedim acaba ne oldu? Bir sıkıntısı mı? Var. Titriyordu bir de, yanına gittim. Sordum kendisine, sıkıntın ne diye, 3 kişi dövdü beni paramı çaldı dedi. Bende dedim ki yürü karakola gidelim. Karakola götürmek için aldım arabaya da başka bir şey yok” diye konuştu.

Polis ekipleri tarafından Aksaray Polis Merkezi’ne götürülen gasp mağduru ifadesinin ardından evine bırakıldı. Polis ekipleri verilen eşkaller üzerine 3 gaspçının peşine düştü.