Söğüt Şenliklerinin Bilançosu

Söğüt Şenliklerinin Bilançosu

Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta sonu Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen 733’üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde yapılan asayiş çalışmaları esnasında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirirken, 136 suç kaydı olan yankesiciyi de yakaladı.
Konuyla alakalı Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Söğüt şenliklerinin bitmesiyle ilçede devriye hizmetlerini devam ettiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelendikleri Galip T. isimli şahıs üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdikleri ve şahsın adli mercilere sevk edildiği belirtildi.
Şenliklerde, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı gerçekleştirilen önleyici faaliyetler yapıldığı da aktarılan açıklamada, “Yankesicilik suretiyle hırsızlık yapan 1 şahıs ekiplerimizce suçüstü yakalanmıştır. Şüpheli Cengiz B. isimli şahıs hakkında yapılan incelemede; çeşitli suçlardan 136 adet suç kaydının olduğunu, bu suç kayıtlarının birçoğunun yankesicilik suçundan olduğu, yankesicilik olaylarını miting ve gösteri alanlarında gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Şenliklerin devam ettiği alanda kalabalığın arasında şüpheli tavırları ile dikkat çeken şüpheli Cengiz B. yankesicilik suçunu işlediği esnada durdurulmuş, yapılan çalışmalarda şenliklerin gerçekleştirildiği aynı gün içerisinde meydana gelen diğer 3 ayrı yankesicilik suretiyle gerçekleştirilen hırsızlık olayının da şüphelisi olduğu tespit edilmiştir. 3 ayrı vatandaştan yankesicilik yaparak çaldığı, bin 400 TL, 600 TL ve 150 TL olmak üzere toplam 2 bin 150 TL’ ye el konulduktan sonra, Cengiz B. isimli şüpheli adli makamlara sevk edildi” denildi.