Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Bağdat'taki gece yarısı (saat 24:00'dan sonra) "sokağa çıkma yasağının"  Başbakan Haydar el-İbadi'nin talimatıyla kaldırıldığı belirtildi. 

Cumartesi gününden itibaren kaldırılmasının yanında kentte iç çatışma ve şiddet olaylarından dolayı kapatılan birçok ana yolun da yaya ve araç trafiğine açılacağı kaydedildi.

İbadi'nin, başkentin çoğunluğu Şiilerden oluşan Kazimiye ve Seyidiye ile çoğunluğu Sünnilerin yaşadığı Azamiye ve Mansur bölgelerinin de her türlü silahtan arındırılması emrini verdiği vurgulandı.

Başbakan İbadi, geçtiğimiz günlerde Ketaib-i Hizbullah el-Mücahiddun (Mücahit Hizbullah Birliği) Lideri Abbas el-Muhammedavi'nin kimliği belirsiz silahlı kişilerce Karrade'de kaçırılmasının ardından bölgenin silahtan arınması için güvenlik güçlerini uyarmıştı. Bunun üzerine bölgeye giriş ve çıkışlar yaklaşık 2 saat boyunca yasaklanarak ev ve iş yerlerinde geniş çaplı silah arama operasyonu düzenlenmişti.

İbadi'nin bu uygulamasıyla 2007 yılında eski Başbakan Nuri el-Maliki tarafından başlatılan yasak, 8 yılın ardından son bulmuş oldu.