Sokak Hayvanlarına Doğal Yaşam Alanı Yapılıyor

Sokak Hayvanlarına Doğal Yaşam Alanı Yapılıyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, geçici hayvan bakım evine
Belediyenin veteriner hekimlerince, getirilen hasta, zayıf ve güçten düşmüş sahipsiz sokak hayvanlarının gerekli bakımları yapılıyor. Belediye Başkanı İsmail Işık, barınağın hemen yanında bir doğal yaşam alanı oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Biga Belediyesine ait geçici hayvan barınağında yönetmeliklerin tüm gereğinin yerine getirildiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Işık, “Sokak hayvanların bulunduğu kapalı alanın zemini yönetmelikler gereği kolay, temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir özellikte olması gerektiğinden, fayans olarak yapılmıştır. Ancak hayvanların bu zeminde soğuğa maruz kalmamalarını önlemek için kapalı alanların içine ağaçtan zeminden yüksek kulübe ile ızgaralar yapılmış ayrıca kauçuk yataklar konmuştur. Bu alana bağlı olarak etrafı tel örgü ve rüzgardan korumak için branda ile çevrilen yarım metre yüksekliğinde ince kum alanlarda mevcuttur. Ayrıca mevcut barınağımıza bitişik 5,500 m2 alana daha modern imkanlara sahip olan doğal yaşam alanı çalışmaları devam etmektedir” dedi.
Hayvan barınağında, sahipsiz sokak hayvanlarının bakım, beslenme ve tedavileri ile kısırlaştırma operasyonları yapıldıktan sonra, işaret küpeleri takılarak kayıt altına alındığını, parazit ilaçları ve kuduz aşıları yapılarak alındıkları ortama geri bırakıldığını da söyleyen Başkan ışık, “Hayvanların beslenmesi tamamen hazır kuru mamalarla yapılmaktadır. Isınmalar için kapalı alanlarda elektrikli ısıtıcılar konmuş ve ön tarafları yine branda ile örtülmüştür. Barınağımız her zaman ziyarete açıktır. İsteyen herkes, barınağımızdaki hayvanların bakımı ile ilgilenen görevliler nezaretinde ziyaret edip, öneri ve taleplerini iletebilirler. İmkanlarımız dahilinde bunları da yerine getirmek için çalışmaları yaparız” diye konuştu.