Sokak ortasında infaz ettiler!

Sokak ortasında infaz ettiler!

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Sultangazi Yunus Emre Mahallesi 1398. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen bir grup kişi, aralarında daha önceden husumet bulunan Ercan Ateş'e sokak üzerinde ateş açtı. Birden fazla tabanca ve uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada, Ercan Ateş de silahına davranarak gruba karşılık verdi. Uzun süre devam eden çatışma sonucunda Ercan Ateş başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. Yakındaki bir büfenin önünde oturan Cengiz Kavak (35), Eyüp Torun (15) ve kimliği henüz belirlenemeyen 18 yaşındaki bir kişi de seken kurşunların isabet etmesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Çatışmanın ardından, saldırganlar olay yeri yakınına bıraktıkları otomobillere binerek kaçtı.

ÖLDÜRÜLEN KİŞİNİN ÜZERİNDEN ÇELİK YELEK ÇIKTI

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi 1398. Sokak'ta bu akşam kimliği belirlenemeyen bir grup kişi tarafından tasanca ve uzun namlulu silahlarla vurularak öldürülen Ercan Ateş adlı kişinin üzerinde çelik yelek olduğu ortaya çıktı.

Saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, Ercan Ateş'in yolunu kesen bir grup kişi yaylım ateşi açmış, Ateş de silahına davranarak karşılık vermişti. Çıkan çatışmada, Ercan Ateş başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirmiş, yakındaki bir büfenin önünde oturan 3 kişi de yaralanmıştı. Saldırganlar ise kendilerini bekleyen otomobillerle kaçmıştı.

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yerde kanlar içinde yatan ceset üzerinde yaptığı incelemede, Ercan Ateş'in kendini korumak için çelik yelek giydiği tespit edildi. Ancak Ateş, mermiler başına isabet ettiği için hayatını kaybetti.

"TORBACI" MI?

Çevrede "torbacı" olarak bilinen Ercan Ateş'in kendisini öldüren kişilerle arasında husumet olduğu iddia edildi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

ÇOK SAYIDA POLİS EKİBİ SEVK EDİLDİ

Vatandaşların ihbarı üzerine mahalleye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çatışmanın yaşandığı sokağı ve caddeyi güvenlik şeridine aldı. Sağlık ekipleri de silahla yaralanan 3 kişiyi çevredeki çeşitli hastanelere kaldırdı.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Olay Yeri İnceleme ekipleri, çatışmanın meydana geldiği 1398 Sokak'ta ve cadde üzerinde inceleme yaptı. Ercan Ateş'in cesedi de, yapılan incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ÇEVREDEKİ ARAÇLARDA DA HASAR MEYDANA GELDİ

Çatışma sırasında seken kurşunlar birçok araca ve işyerine isabet etti. İşyeri ve otomobillerin camlarında kurşun delikleri açıldığı görülürken, bir vatandaş aracına isabet eden kurşunlardan dolayı tepki gösterdi.

Polis, saldırganların yakalanması için çevrede operasyon başlattı.