Sokak Ortasında Tüfekle Dehşet Saçan Damat Hakim Karşısına Çikti

Sokak Ortasında Tüfekle Dehşet Saçan Damat Hakim Karşısına Çikti

Samsun’da pompalı tüfekle sokak ortasında kayınpederi ile yoldan geçen 3 kişiyi yaraladıktan sonra tutuklanan damadın yargılanmasına başlandı.
Olay, İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Gebi Caddesi’nde 30 Eylül 2014 tarihinde meydana gelmişti. Eşinden ayrı olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Koray Y., çocuğunun velayeti konusunda çıkan anlaşmazlık yüzünden sokak ortasında pompalı tüfekle kayınpederi Adem H.’ye (46) ateş açmış, olayda Adem H. ile yoldan geçen Mustafa K. (47), Arslan K. (47) ve Selahattin A. (26) kazara çeşitli yerlerinden vurularak hastanelik olmuştu. Olaydan sonra kaçan ancak polisin talibi sonucu yakalanarak tutuklanan Koray Y. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendisini savunan Koray Y., "Merve ile 2009 yılında evlendik. Evliliğimizden bir kızımız dünyaya geldi. 2014 yılı Mayıs ayında eşimle ayrıldık. Boşanma davamız devam ediyordu. Kızım geçici olarak annesine verilmişti. Hafta sonlarında ben de görüyordum. Ancak eşim kızımı hafta sonları il dışına çıkarıyordu. Kendisini göremiyordum. Evliliğimizi yürütmek için anlaşmaya karar verdim. Kayınpederim ‘Çocuğu al, bakamıyorum’ deyince konuşmak istedim. İşyerime geldi. Bana tokat attı. Komşu esnaf araya girdi. 23 yaşındaydım ve gurur meselesi yaptım. Peşinden tüfekle önce havaya ateş ettim. Elini beline atar gibi oldu. Silah çekecek diye korkup bir kez daha rastgele ateş açtım. Amacım kimseyi öldürmek ve yaralamak değildi. İsteseydim eylemimi sürdürürdüm. Olay yerinden kaçtım. Kızımın ise 23 Aralık’ta Gebze’de öldüğünü duydum" dedi.
Olayda kazara yaralanan 3 kişi, mahkemede verdikleri ifadede şikayetçi olmadıklarını söylediler. Kayınpeder Adem H. İse, damadından şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Çocuğu sabah aldı ve geri getirmedi. Kendisini aradığımda akşam İstanbul’a gideceğini ve getireceğini söyledi. Ancak akşam olmasına rağmen çocuk gelmeyince merak ettim. Kendisiyle buluşmak ve konuşmak istedim. İşyerine davet etti. Çocuğu bize vermeyeceğini söyledi. İşyerinden çıkınca polise gideceğimi anladı. 3 el pompalı tüfekle ateş açtı. Olayda başımdan, sırtımdan ve kalçamdan yaralandım. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.
Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.