SÖKE METRUK YAPILARDAN KURTULUYOR

SÖKE METRUK YAPILARDAN KURTULUYOR

Söke kent merkezi içinde oluşturdukları görüntü ve çevre kirliliği ile sıkıntıya neden olan metruk yapılar yıkılıyor. Söke Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda Süleyman Toyran’ın Belediye Başkanlığı döneminde yani son 9 ayda 17 metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi. Son yıkım yapılan yer Söke’nin Yenicami Mahallesi Özmen Sokak’ta bulunan yapı oldu.
Söke Belediyesi Şantiye ekibinin elinde yıkım kararı kesinleşen 7 adet daha yapının olduğu, belirlenen program dahilinde bu 7 yapının da yıkılacağı belirtildi. Bunun yanında 8 adet metruk yapının daha yıkımlarının gerçekleşebilmesi için gerekli yazışma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Metruk halde bulunan yapılar ilçemizde hoş olmayan görüntü kirliliği yaratmanın dışında yangın tehlikesi de oluşturuyor. Madde bağımlıların da mekanları haline gelen bu tür yapıların yıkımları mülk sahipleri ile yapılan görüşmeler ve çeşitli prosedürlerin giderilmesinden sonra gerçekleştiriliyor. Bu konuda 9 ayda hızlı ve etkin bir çalışma yürüttüğümüze inanıyorum. Devamı gelecek. Kentimizi modern bir hale dönüştürmek için bu yıkımlar işin bir parçası” dedi.