Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Aydın

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş’tan Tariş’e Güven Çağrisi

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı açıklamada, TARİŞ’in pamuk alım sezonun etkin rolünün çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Kocabaş bazı çiftçilerin hala TARİŞ’ten para alamayacağı endişesi içinde...

Yayınlanma:

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı açıklamada, TARİŞ’in pamuk alım sezonun etkin rolünün çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Kocabaş bazı çiftçilerin hala TARİŞ’ten para alamayacağı endişesi içinde olmasının yanlış ve üzüntü verici olduğunu söyledi.
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı açıklamada; “Ülkemiz pamuk üretiminde ortalama tarla verimi açısından Avusturalya‘dan sonra ikinci sırada olduğunu biliyoruz. Türk çiftçisinin üretmeyle ilgili sıkıntısı olmadığını hep söyledik. Bizim sıkıntımız düşük pamuk fiyatları, sürekli yükselen girdi maliyetleri ve ÖTV, KDV gibi vergiler. Bu sıkıntılar, çiftçimizin üretimde verimlilikten kaynaklanan avantajını yok ediyor. Pamukta hasat dönemi ortasına geldiğimiz bu günlerde pamuk fiyatlarının az da olsa artma eğilimine girmesi olumlu. Ancak Dünyada pamuk piyasalarındaki gelişmeler, özellikle de Çin’in bu yıl pamuk ithalatına kota getirerek pamuk alımını azaltması pamuk fiyatlarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Çiftçimizi düşük seyreden pamuk fiyatları ve artan maliyetler karşısında pamuk priminin bir an evvel 75 kuruşa çıkılması, üreticinin yeniden pamuktan kaçışını önleyebileceğini hükümete hatırlatmak isterim. Bir hatırlatmada çiftçilerimize yapmak istiyorum. TARİŞ’in bu yılda pamuk alımında etkin rol oynaması hepimizi sevindiriyor. TARİŞ’in son 7 yıldır bir günde alamadığı pamuğu 19 Ekim’de 1 milyon 300 bin kg pamuk alması pamuk fiyatlarının daha çok düşüşünü önlemede etkili olduğu gibi fiyatların yönünü artışa doğru çevirmesinde de önemli bir etken olmuştur. Üzülerek söylemeliyim. Bazı çiftçilerimizin TARİŞ’ten para alamam endişeleri taşımaları yanlıştır. Nasıl tüccarımıza güvenerek uzun vadeli veya 1 hafta vadeli pamuk veriyorsak TARİŞ’e de gönül rahatlığıyla malımızın hiç olmasa bir kısmını verelim. TARİŞ’in pamuk alımında piyasada olması bizim için çok önemli” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler