Solgun: “mhp Tahriklere Gelmeyecektir”

Solgun: “mhp Tahriklere Gelmeyecektir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl başkanı Mithat Solgun, yaşanan olaylar nedeniyle sağduyu çağrısında bulunarak, parti olarak tahriklere kanmayacaklarını vurguladı.
Parti binasında basın açıklaması yapan MHP İl Başkanı Mithat Solgun, HDP’nin Kürt kökenli vatandaşları sokağa davet etmesinin hiçbir akılla bağdaşmadığını dile getirdi.
Mithat Solgun, Kobani’de insanlık dramının yaşandığını, Türkiye’nin buradan gelen 150 bin insana kucak açtığını, yaşanan olayların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zara vermeyi amaçladığını dile getirdi.
Solgun, Kobani’yi bahane ederek askere, polise saldırmalarının, otobüslerin yakılmasının, işyerlerine zarar vermesinin akıl alır bir şey olmadığını belirterek, “Adıyaman’da insanlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Olayların Karapınar’da cereyan etmesi ve o bölgede Alevi vatandaşlarımızın olması sanki Aleviler bunu yaptırıyormuş gibi lanse edilmesini kabul etmiyoruz. Biz buna inanmıyoruz. Alevi kardeşlerimizi de Adıyaman’ın barışına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aileler gençleri olaylardan uzak tutsunlar. Gerçekten her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hele hele siyasi partiler söylemlerine dikkat etmelidir. Ortamı germemek lazım. Yakıp yıkmak bizim ülkemize zarar veriyor. Adıyaman huzur kentidir. Bu kimliliğimizi muhafaza etmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz lazım. Biz MHP olarak bu tür tahriklere gelmeyeceğiz.
Adıyaman’da ilk defa böyle olaylar çıkıyor. Terörün zirve yaptığı zamanlarda bile birlik ve beraberliği koruduk. Bu huzur ve beraberliği sağlamamız lazım” dedi.