Soma davasında çapraz sorgu sürüyor!

Soma davasında çapraz sorgu sürüyor!

Manisa Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Soma maden kazası ceza davasının üçüncü duruşmasının üçüncü celsesi başladı. Duruşmaya katılım, ilk iki güne göre daha az oldu. Bugünkü celsede, maden ocağındaki ihmaller sebebiyle en çok eleştirilen ve hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Eynez Maden Ocağı Vardiya Amiri ve İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı’nın çapraz sorgusu yapılacak.

Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen, 301 işçinin şehit olduğu ve 162 işçinin yaralandığı maden faciasının ceza davası, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Üçüncü duruşmasının üçüncü celsesinden önce maden şehidi aileleri, yine yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna alındı. Soma, Kırkağaç, Kınık, Bergama ve Savaştepe’den gelen aileler, bir buçuk yıldır değişen bir şey olmadığını belirterek, sonuna kadar davanın takipçisi olacaklarını söyledi.






Faciada babası Erol Uysal’ı kaybeden 4 yaşındaki Burak Uysal ise duruşmaya dedesi, babaannesi ve annesiyle birlikte geldi. Olup bitenden habersiz minik Burak, dedesi Ali Uysal’ın elini bırakmadı.






Bugünkü celsede, hakkında en çok suçlama olan sanık Adalı’nın çapraz sorgusu yapılacak. 18 Ağustos 2015 Salı günü başlayan duruşmada, diğer sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik’in çapraz sorguları tamamlanmıştı.