Soma eylemcisi çocuk hırsızlık yaparken yakalandı

Soma eylemcisi çocuk hırsızlık yaparken yakalandı
 Edinilen bilgiye göre, İzmir'in Çeşme ilçesi Dalyan Mahallesi 4000 Sokak'ta bisiklet hırsızlığı yapıldığı yönünde ihbar alan polis, çalışma başlattı. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, üç çocuğu çalıntı bisikletlerle yakaladı.

Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen çocukların, aileleri tarafından bir süre önce kayıp başvurusu yapılan A.K. ile arkadaşları M.A. ve Ü.C.K. olduğu tespit edildi.

Bisiklet sahiplerinin şikayetçi olduğu 3 çocuk, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak çocuklardan yaşı 12'den küçük olan M.A.'nın devlet koruması altına alınmasına karar verildi.

Diğer iki çocuk ise ailelerine teslim edildi.

EYLEMCİ ÇOCUĞA NE OLMUŞTU
İzmir'de 16 Mayıs'ta Soma'daki maden faciasını protesto eyleminde gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada korkudan altını ıslattığı öne sürülen A.K. ile ilgili İzmir Valiliği, açıklama yaparak basında yer aldığının aksine çocuğun 10 değil 13 yaşında olduğunu, şortunun da TOMA'nın sıktığı su nedeniyle ıslandığını belirtmişti.

Açıklamada, "Eylemlerde aktif rol aldığı gözlenen çocuğun zarar görmemesi için grubun içerisinden uzaklaştırıldığı ve gözaltı işlemi uygulanmadığı" bildirilmiş, ayrıca valilik, 2 gün boyunca yüzündeki maskeyle gruplar arasında yer alan A.K'nin fotoğraf ve görüntülerini basın mensuplarıyla paylaşmıştı.