Soma seçim sonuçları l Soma'da hangi aday kazandı l

Soma seçim sonuçları l Soma'da hangi aday kazandı l
301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'da 76 bin 438 seçmen sandığa giderek oyunu kullandı.

Bu oylardan bin 600'ü ise geçersiz sayıldı. Seçimlerin netleşmesinin ardından AK Parti Soma İlçe Teşkilatı'nda seçim sonuçlarını kurulan sinevizyonlardan takip eden partililerde bir taraftan sevinç diğer taraftan ise üzüntü hakim oldu. Soma'da AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk defa seçim kaybederken Partililer Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesine sevindi.

Seçimlerin netleşmeye başlamasının ardından Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ile Belediye Başkanı Hasan Ergene seçmenlere teşekkür etti. İlk olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Başbakanımız genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti. Biz Somalı ve Türkiyeli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah yarın sabahtan itibaren yepyeni bir Türkiye'nin kapıları aralanmış olacak. Cumhur'un başkanı Cumhurbaşkanı oldu." dedi.

Soma'nın sonuçlarını da değerlendiren Özkan, "Biz buradaki seçmenlerimize özellikle Soma'nın meydana gelen faciadan dolayı yaşadığı gerilime rağmen yine Ak Parti'nin adayına gösterdiği teveccühten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yeni dönemin inşallah Somamız, Manisa'mız, ülkemiz ve tüm dünya için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Hasan Ergene ise "Önemli bir seçim. Alınan sonucun milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye halkı hür iradesi ile ilk defa 12. Cumhurbaşkanı'nı seçti. Şüphesiz her seçim büyük bir sınavdır. Bizde önemli bir sınavı başarıyla verdik. İlçe Başkanımızın başkanlığında teşkilat üyelerimizle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a her ortamda gereken desteği fazlasıyla verdiğimize inanıyoruz. Herkes şüphesiz Türkiye'de seçim sonuçlarını merak ederken özellikle de Soma'nın sonuçlarını merak ediyordu. Bunu özellikle takip eden internet siteleri de oldu. Bizim açımızdan sevindirici olan şudur ki; yaşadığımız maden faciası her ortamda siyasi olarak suistimal edilmiş olmasına rağmen Soma halkı sağduyu ile hareket etti. Ak Parti'ye olan bağlılığını ortaya koymuş oldu. Bu seçimlerde biz her zaman aldığımız oyun üzerinde oyumuzu aldık. Dolayısıyla bu netice bizim açımızdan bir başarı olarak değerlendirilebilir. Ama karşımızdaki rakibimize baktığımız zaman da 14 parti ve çeşitli grupların ve inanç kesimlerinin desteklediği bir adaydı. Artı maden işçileri üzerinde de her türlü ajitasyona suistimale gidildi. Kaza ile alakalı her gün kötü propaganda yapıldı. Buna rağmen aldığımız netice Soma teşkilatımız açısından başarılıdır diye düşünüyorum. Önümüzdeki seçimlerde bu başarılarımız artarak devam edecektir. Bunun bir sınavını vermiş olduk. Facia sonrası Soma'daki siyasi durumumuzu da bir fotoğrafını çekmiş olduk. Başbakanımıza Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılar diliyoruz. İnşallah ülkemizin başında uzun yıllar sağlıklı bir şekilde hizmet etmeye devam eder. Bize bu seçimlerde destek veren bütün seçmenlerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.