Soma Yırca Köylülerine İthafen "zeytin Park"

Soma Yırca Köylülerine İthafen "zeytin Park"

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyünde termik santral için zeytin ağaçları kesilen köylülerin mücadele anısı, Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nin yaptıracağı parkta yaşayacak.
Muratpaşa Belediyesi, termik santral yapmak için 6 bin zeytin ağacı kesilen ve bu durumla hukuki yollarla mücadele eden Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyü sakinlerine ithafen Zeytin Park yapıyor. Muratpaşa Belediyesi, Yenigün Mahallesi’nde zeytin ağaçları bulunan alanın doğal dokusuna hiçbir zarar vermeden yapılacak park için çalışmalara başladı.
Park çalışmalarını yerinde inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Antik çağdan beri bölgemizde, dünyamızda çok önemli bir besin kaynağı olan, ara ara savaşlara, sanat eserlerine konu olan zeytin ağacı için bu parkı düzenliyoruz. Buradaki çalışmamızı Soma Yırca köylülerine ithaf ediyoruz" dedi.
Yenigün Mahallesi’nin son yıllarda sürekli büyüdüğüne ve nüfusunun arttığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, "Burada birkaç noktayı birden halkımıza kazandırıyoruz. Parklar ve spor alanları düzenliyoruz. Bu parkı da özellikle Yenigün Mahallesi Zeytin Park olarak planlıyoruz. Zeytin ağaçları ve turunç bulunacak" şeklinde konuştu.