Soma’da Bir Çocuk Bin Renk

Soma’da Bir Çocuk Bin Renk

24-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Soma’da Bir Çocuk Bin Renk” adlı İletişim Atölyesi’nde Akdeniz Ünivresitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri Somalı çocuklarla birlikte gazete, radyo programı, kısa film, fotoğraf sergisi ve reklam çekimi gerçekleştirecek.
İletişim Atölyesi’nin ilk günü olan 24 Ekim’de, Somalı çocuklara Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından gazete, fotoğraf, kısa film, radyo programı, reklam çekimi hakkında eğitim verileceği bildirildi. Verilen eğitimin ardından, proje kapsamında sağlanan desteklerle alınan fotoğraf makinelerinin Somalı çocuklara hediye edileceği ve iki gün boyunca çocuklarla birlikte çalışmalar gerçekleştirileceği kaydedildi.İletişim Atölyesi’nin son günü olan 26 Ekim Pazar günü ise çocukların çalışmalarının sergileneceği kısa bir gösterim yapılacağı ve uçurtma şenliği düzenleneceği belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık, “Fakülte olarak eğitim ve öğretim misyonumuzun yanında, ikinci misyonumuz sosyal sorumluluk bilinciyle desteğimize ihtiyaç duyan herkese mümkün olduğu ölçüde yardımcı olmak ve bu tür konularda farkındalığı arttırmaktır. Bu misyon çerçevesinde Soma’da yaşayan çocuklarla hem bir araya gelmek hem de onlara manevi bir destek sağlamak amacıyla bir iletişim atölyesi gerçekleştireceğiz. Umarız yapacağımız proje ile güzel bir kaynaşma ortamı oluştururuz” dedi.
Prof.Dr.Arım, proje ortağı olan Soma Kaymakamlığı, TT Hotels, Tantur, NBK Touristic ve Vestel’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.