Soma’da Özelleştirmeye Tepkiler Sürüyor

Soma’da Özelleştirmeye Tepkiler Sürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem, “Şimdi buradan Soma MHP olarak seslenmek istiyoruz. Madem Soma Termik santralini özelleştiriyorsunuz ve bundan geri adım atmıyorsunuz, kaza sonrası ilçemiz büyük bir önem kazandı ise Soma Termik Santrali’ni layık olduğu yere SOMA halkına vererek bir nevi yaralarını sarmakta kısmen fayda sağlayacaksınız.” dedi.
13 Mayıs faciasını atlatamadan Soma Termik Santrali’nin yangından mal kaçırırcasına özelleştirmeye dahil edilmesi manidar olduğunu belirten Erdem, “Hepinizin bildiği gibi ülkeyi yönetenler kendilerini bu ülkenin sahibi sanmaya başlamışlardır. Baskı ve rüşvet, tehdit, istikrar bozulmasın saçmalığı ile halkımızdan aldıkları yüzde elli oylarla diğer yüzde elliyi tanımayıp halkın iradesi olarak ben her şeyi yaparım olur geleneği ile ülkeyi yangın yerine çevirmişlerdir.
Bu güne kadar elli milyar dolar özelleştirmeden gelir elde etmiş oldukları bilinmektedir. Her seferinde yol yaptık diyerek yapılan harcamalarda somut bir örnek veremedikleri gözlerden kaçmamaktadır. İktidar partisi bu kadar harcamaların açıklamasını yapmadan şimdide Termik santrallerine göz dikmişlerdir. Buradaki hesaplar bellidir yine siyasi ve ticari rant elde etmekte, yandaş zenginleri daha da çok büyütmek yada yeni yandaş zenginler türetme amacı güttüğü herkesçe bilinmektedir.
Özelleştirme yüksek kurulu kararı ile 20 Ağustos 2014 sayı: 29094 Resmi Gazetede yayınlanmış, özelleştirme işlemlerinin 31.12.2016 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir. İlçemiz 13 Mayıs faciasını atlatamadan Soma Termik santralinin yangından mal kaçırırcasına özelleştirmeye dahil edilmesi manidardır.
İlçemiz sınırları içerisinde madenlerin özelleştirme sonucu ortaya çıkan tablo bellidir. Müessese müdürünün özelleştirme kapsamında ne kadar çok devletin kar ettiğini sürekli medya yolu ile halka anlattığı görmekteyiz. Ancak burada kazananın kim olduğu elim maden kazasından sonra ortaya çıkmıştır. İş, aş veriyoruz diyerek maden işçisine verilen ücretlerin ne olduğunu nasıl yaşam savaşı verdiklerine tüm ülke ve dünya şahit olmuştur. Yapılan bu özelleştirmelerle devlet mi yoksa İktidar partisi ve yandaş iş adamlarımı kazanmıştır, bu sorunun cevabını kamu oyunun taktirine bırakıyoruz. Biz MHP teşkilatı olarak devletimizin kazanmasından yana olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Ancak devletler milletten aldığı destekte güçlü olurlar. Burada devleti güçlü kılan bireyler arasında ayrım yapılmaması gerekmektedir. Halk sermayenin kölesi haline getirilmemelidir. Gelir seviyeleri yandaşçı ölçüsü altında belirlenmemelidir. Kişilerin değeri her faciadan sonra ortaya çıkmamalıdır.
Şimdi buradan Soma MHP olarak seslenmek istiyoruz. Madem Soma Termik santralini özelleştiriyorsunuz ve bundan geri adım atmıyorsunuz, kaza sonrası ilçemiz büyük bir önem kazandı ise Soma Termik Santrali’ni laik olduğu yere SOMA halkına vererek bir nevi yaralarını sarmakta kısmen fayda sağlayacaksınız.
Bu santralin ilçemize kazandırılmasında kooperatif ve odalarımızın öncü olacağına inanmaktayız. Odalarımız mücadelesini Organize Sanayi Bölgesi ile kanıtlamışlardır. Haydi Soma’da yaşayan kardeşlerim siyaseti bir tarafa bırakıp ilçemiz için ter dökelim bizden gelecek nesil için evlatlarımızın yarınları için ilçemiz zenginliklerine sahip çıkalım. Değerli kardeşlerim bu mücadelede başta biz siyasetçiler ve bizleri Ankara’da temsil eden yöre milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar, el ele verme zamanıdır. Millet vekilleri seçimleri yaklaşırken vereceğimiz bu mücadele ve bu mücadelede yer alacaklar ve almayacakların sınavı olacaktır. İlçemiz bu zor süreçte yöre milletvekillerinin ne kadar samimi olduklarını gözlemleyecektir. Allah bu çıktığımız yolda tüm Somalı kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun Soma halkımızın her daim sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.