Somalı Madenci Çocuklari Yararına Alaçatı’da Konser Verildi

Somalı Madenci Çocuklari Yararına Alaçatı’da Konser Verildi

Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi’nin organizasyonuyla, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan elim maden kazasında şehit olan madenci çocuklarının eğitimleri yararına Antakya Medeniyetler Korosu’nun Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği anlamlı konser sanatseverleri buluşturdu.
Tanyer İnşaat’ın da sponsorları arasında bulunduğu organizasyonda, Antakya Medeniyetler Korosu, medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle dinleyicileri renkli bir yolculuğa çıkardı. Gecede konuşan TEV İzmir Şubesi Müdürü Gülnur Soybayraktar, Soma felaketinin ardından mağdur olan işçi çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için Soma Umut Fonu’nu oluşturduklarını ve çocukları tüm eğitim hayatları boyunca bu fondan destekleyeceklerini söyledi. Konsere yaklaşık bin 500 kişinin katıldığını ifade eden Soybayraktar, Antakya Medeniyetler Korosu İzmir konserinin gelirinin de Soma Umut Fonuna aktarılacağını dile getirdi. Konserde emeği geçen herkese teşekkür eden Gülnur Soybayraktar, “Antakya Medeniyetler Korosu, Antakya’da yaşayan üç semavi dine mensup kişilerden oluşuyor. Koro içinde rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından kişiler bulunuyor. İnsanlığı doğruya ve güzelliğe çekmek isteyen koro, medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı hedefliyor” diye konuştu. Soybayraktar, “2012 yılında Nobel Barış Ödülüne aday olan koro, Türkiye’yi yasa boğan Soma faciasındaki acıları umuda dönüştürmeyi arzu ediyor” dedi.
Gecede konserin gerçekleşmesi için destek sağlayan kuruluşlardan Tanyer İnşaat’ın Genel Koordinatörü Taylan Tanyer’e de bir teşekkür plaketi sunuldu.