Sömestr'da internet faturaları için uyarı!

Sömestr'da internet faturaları için uyarı!

Acarer, yazılı açıklamasında, okulların tatil olduğu dönemlerde akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların daha çok kullanıldığına dikkati çekerek, internet hizmeti için alınan paketlerin bitmesini takiben veri kullanımlarının farklı fiyatlardan ücretlendirilebildiğini ve muhtemel fatura şoklarının önlenmesi için alınabilecek önlemler konusunda aileleri bilgilendirdiklerini belirtti.

Ödeme tipinin faturalı veya ön ödemeli olmasına göre değişmekle birlikte, internet hizmetinin normalden daha fazla kullanılması durumunda, ailelerin paket aşım ücretleri temel alınarak hesaplanan beklenmedik ücretlerle karşı karşıya kalabildiğine işaret eden Acarer, ödeme tipi faturalı ise abonelerin beklenmedik yüksek faturalarla karşılaşmaması için alabilecekleri önlemleri şöyle sıraladı:

"Paket/kota aşımı halinde işletmeciniz tarafından uygulanacak paket aşım birim ücretleri hakkında bilgi sahibi olun. İnternet hizmetini aldığınız işletmeci tarafından, size ayrılan kotanın yüzde 80'ine ve yüzde 100'ine ulaştığınızda hizmet kullanımınız hakkında gönderilen bilgi mesajlarını dikkate alın. Bilgilendirme mesajında yer alan limite mesajı aldığınız anda değil de daha önce ulaşmış olabileceğinizi unutmayın. İnternet hizmetini aldığınız işletmecinin sunduğu internet kullanımınızı takip etmenizi sağlayacak araçlar/uygulamalar hakkında bilgi edinin ve bunlardan faydalanın. Çocuğunuzun internetten indirdiği ve kullandığı uygulamaların kotanıza etkisini takip edin. Eğer kotanız/paketiniz bitmek üzere ise internet hizmetini aldığınız işletmeci ile görüşün ve paket/kota aşım ücretlerini nasıl azaltabileceğiniz ya da nasıl daha ucuza hizmet almaya devam edebileceğiniz hakkında bilgi sahibi olun."