Sosyal Bilimler Lisesi Eğitim-öğretime Başladı

Sosyal Bilimler Lisesi Eğitim-öğretime Başladı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Mübeccel-Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Sosyal Bililer Lisesi ziyaretinde, Vali Yardımcısı Tolga Toğan, , İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Faruk Erke, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve Mübeccel Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustaf Seyrek tarafından karşılanan Vali Tapsız, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve okul idaresi ile birlikte toplantı yaparak, okul ve öğrencilerin başarı ve sorunları ile ilgili bilgiler aldı.
Vali Tapsız eğitimin bir gönül işi olduğunu belirterek, “Eğitimde sıkıntılar ve problemler yavaş, yavaş aşılır. Önemli olan eğitimi sevmek, özverili çalışmak, gelişen teknolojiye ayak uydurarak, bunu öğrenciye aktarabilmektir. Eğitim bir ekip işidir. Ekip ne kadar iyi olursa, eğitimin seviyesi de o kadar yükselir. Okul aile birliği, okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenler, öğrenciler uyumlu olarak çalışırsa daha iyi eğitim ve öğretim ortamı oluşur. Ekip çalışması eğitimde kaliteyi arttırarak başarının kalıcı olmasını sağlar" dedi.
Konuşmasının devamında Vali Tapsız, ’’Burada öğretmen arkadaşlara büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Çocuklarımıza sadece bilgiyi depolamamalı, bilginin yanında eğitim noktasına da çok önem vermeli, çocuklarımızı hayata hazırlamalıdır. Yatılı okullarda görevli öğretmen ve idareciler ailelerinden uzak olan bu öğrencilerimize bir ebeveyn hassasiyetiyle yaklaşmalıdır" dedi.
Vali Tapsız, daha sonra kapalı spor salonu ve pansiyonda incelemelerde bulunduktan sonra, yemekhanede öğrenciler ile birlikte yemek yedi.
Sınıfları ziyaret edip derslere katılarak öğrenciler ile sohbet eden Vali Tapsız, öğrencilere, hedeflerinin daima büyük olmasını, gelecekte ne olmak istiyorlarsa en iyisi olmaları gerektiğini belirterek, "Unutulmamalıdır ki her başarının arkasında planlı ve azimli çalışmak yatar. Sizlere derslerinizde ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
Tapsız, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.
Yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerine hayırsever Harika Mübeccel Yavaşça’nın 800 bin TL. bağışta bulunması ile 2013 yılında inşaatına başlanan ve hayırsever vatandaş - Devlet işbirliği ile 2014 Ağustos ayında 5 milyon 169 bin 363 TL bütçe ile yapımı tamamlanan okulda, 16 adet derslik, 1 adet 699 metrekare kapalı alan sahip çok amaçlı spor salonu, 1 adet 200 kişilik (100 kız, 100 erkek) öğrenci yurdu mevcut olup, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete açılan okulda hazırlık sınıfını okuyan 90 adet öğrenci eğitim öğretim görüyor.