Sosyal Bilimler Myo Mesleki Turizm Eğitiminde ’e-öğrenme’yi Geliştirecek

Sosyal Bilimler Myo Mesleki Turizm Eğitiminde ’e-öğrenme’yi Geliştirecek

Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun uyguladığı Meslek Yüksekokullarının Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne Ait Mesleki Dersler İçin E-Öğrenme Materyallerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması Projesi’nde gelinen süreç basınla paylaşıldı.
Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Amasya İMKB Otelcilik Turizm Lisesi’nin de ortağı olduğu projenin yürütücülüğünü yapan Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergün Şimşek, “Proje ile MYO bünyesinde yer alan otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü, turizm ve otel işletmeciliği, aşçılık ve ikram hizmetleri bölümü, turizm ve otel işletmeciliği, aşçılık ve ikram hizmetleri bölümlerindeki mesleki dersler için ders planları, ders notları, e-öğrenme materyalleri, örnek ödevler ve örnek olayların hazırlanarak bir internet sitesinde yayınlamayı ve daha sonra yapılan bu çalışmalara mesleki turizm eğitiminde yer alan diğer paydaşların da dahil edilmesi hedeflenmektedir” dedi.
5 aydır uygulanan proje kapsamında 63 dersten 30’unun sunusunun hazırlandığını, e-öğrenme materyallerinin paylaşılacağı internet sitesinin test yayının başladığını ve 16 dersin örnek videolarının çekildiğini de anlatan Şimşek, Tokat, Muğla, Mersin ve Antalya bölgelerinde yer alan meslek yüksekokullarının otel, lokanta ve ikram hizmetlerinde bulunan öğretim elemanlarının katılımıyla yapılacak olan bölgesel mesleki turizm eğitiminde e-öğretmen materyallerinin geliştirilmesi toplantılarında da bir araya gelinip bilgilerin paylaşılacağını söyledi.
Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şerif Baldıran da, mesleki turizm eğitiminde bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyan projenin son etabında turizmde mesleki eğitim çalıştayı düzenleneceğini dile getirdi.
Bir restoranda düzenlenen basın toplantısına Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile Amasya İMKB Otelcilik Turizm Lisesi Müdürü Ayfer Yıldız ve diğer yetkililer katıldı.