Sözcükler tükendi! Günün en acı fotoğrafı

Sözcükler tükendi! Günün en acı fotoğrafı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düğündeki terör saldırısında yaşamını yitiren 50 kişiden 37'sinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemi tamamlananların cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Yeşilkent Mezarlığı Camisine getirilen cenazeler için helallik alındı ve dua edildi.

37 CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Saldırıda yaşamını yitiren 13 yaşındaki Serhat Eryılmaz, 16 yaşındaki Metin Caner, 7 yaşındaki Suriye uyruklu Hüsam Cuma ile Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Murat Kalay, Mehmet Ali Taş, Vesile Uluhatun, otopsileri tamamlandı.

İşlemleri tamamlanan cenazelerden Mehmet Ali Taş’ın cenazesi Adıyaman’ın Besni İlçesi’ne, Vesile Uluhatun’un cenazesi Siirt’in Pervari İlçesi’ne ve Metin Caner’in cenazesi toprağa verilmek üzere Van’a gönderildi.

Yeşilkent Mezarlığı Camisine getirilen 37 cenaze için helallik alındı ve dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Başdanışmanı Abdurrezzak Ateş ve İl Müftüsü Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından 37 kişinin cenazesi toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumu morgundaki 13 kişinin cenazesi ise otopsi işleminin ardından toprağa verilecek.Törene, Vali Ali Yerlikaya, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Cenazeler ayrı ayrı kıldırılan namazları ardından mezarlıkta birbirine yakın kazılan mezarlara gözyaşlarıyla defnedildi.

Cenaze namazlarının kılınması ve defnedilmeleri sırasında ölenlerin yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı döktü.