Sözlü Öğrencilerden Sabır İstedi

Sözlü Öğrencilerden Sabır İstedi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’daki kent kartların yüzde 84’ünün öğrenci kartı olduğunu belirterek ulaşım ücretlerine yapılan zamdan etkilenen gerçek öğrencilerden biraz sabretmelerini istedi. Sözlü, yeni kent kart düzenlemelerinin ardından öğrencilere yüzde 50’ye varan indirim yapmayı hedeflediklerini açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 3. toplantısı Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, dün toplu ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 30-35’lik zammın kamuoyunda yaralar açtığını ifade ederek, her iki tarafı da mutlu edecek yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.
Kent kart istatistikleri incelendiğinde Adana’nın yüzde 84’ünün öğrenci olduğunu vurgulayan Hüseyin Sözlü ise, kartları kullanan yüzde 4-5 sivil vatandaş olduğunu kaydetti. Öğrenci kartlarının istismar edildiğini söyleyen Sözlü, Ulaşım Daire Başkanlığı’nın çalışma disiplini oturttuktan sonra yeni düzenlemeler yapılacağını ifade etti.
Öğrencilere özel kartlar basılacağını dile getiren Başkan Sözlü, zamdan etkilenen öğrencilerden biraz sabretmelerini istedi. Başkan Sözlü, düzenlemelerin ardından öğrencilere yüzde 50’ye kadar indirim hedeflediklerinin altını çizdi.
Belediye kaynaklarının halka hizmet hususunda verimli kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
"Burada bir dayatmaca yok ama popülist uygulamayla da dalkavukluk niyetine belediyeyi kökten feda edecek bir fütursuzluk içinde olamayız. Öğrenci kardeşlerimizin iyileştirme noktasındaki samimi sözüm devam ediyor ama gördük ki Adana’nın hepsi öğrenci. Bunun da doğru bir uygulama olmadığını söylüyorum. Ama bir zafiyet var, adını siz koyun. Kötü niyetli değilim ama bu kart sistemini oturttuktan sonra, hatta minibüsleri otobüse çevirdikten sonra, yeni yakıt tercihlerini doğalgaz yaptıktan sonra köklü çözümler yapacağız. Önümüzdeki 5-6 ay gibi bir sürede kaçakları kayıpları ortadan kaldırıp halka yansıtabileceğimizi düşünüyorum. Öğrenci kardeşlerimin feryatlarını duyuyoruz. Samimi bir şekilde 5-6 ay içinde bunu yansıtacağım.”
Konuşmaların ardından görüşülen 2. gündem maddesine göre Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı’nda hizmet veren ve İmar A.Ş’ye devredilen parkomat hizmetinde şehit ve gazi ailelerinden para alınmaması kararlaştırıldı.