Sözlü: "orhan Kemal’in İsmi Adana’da Çoğalarak Yaşayacak"

Sözlü: "orhan Kemal’in İsmi Adana’da Çoğalarak Yaşayacak"

Orhan Kemal’in oğulları Işık Öğütçü ve Nazım Öğütçü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
Hüseyin Sözlü’nün başarısını, İstanbul’da arkadaşlarına örnek gösterdiğini söyleyen Işık Öğütçü, “Onun gibi çalışırlarsa kazanabileceklerini söylüyorum. Ceyhan Belediye Başkanı’yken Orhan Kemal Öykü Ödülü’ne verdiğiniz gönülden destek benim ve ailemin hep takdirindeydi. Sizi burada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek beni çok mutlu etti. Adana’ya kültür sanat ve diğer hizmetler açısından büyük katkılar koyacağınızdan eminim. Uzun yıllar bu çalışmaları sağlıklı şekilde devam ettirmenizi diliyorum. Adanalılar, sizin gibi bir başkana sahip olmanın anlamını, hizmetleri gördükten sonar daha iyi anlayacaklar. Yapacağınız birçok çalışmada Orhan Kemal’le ve diğer sanatçılarımızla ilgili ve fanızı, geçmişte olduğu gibi göstereceğinize inanıyorum. Benim, bir üniversiteye Orhan Kemal’in adının verilmesi hayalim vardı. Daha büyük bir kültür merkezine Orhan Kemal adının verilmesini arzuluyorum. Çukurova Belediyesi’nin böyle bir hizmeti var ama çoğalması, daha çok genç insanın yetişmesine vesile olur ve teşvik edici etki yapar” dedi.
"BEREKETLİ TOPRAKLAR SIFATINI ÜLKEYE KANIKSATAN YAZARIMIZ"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Işık Öğütçü ve Nazım Öğütçü’yü ağırlamaktan dolayı bahtiyar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Bereketli Topraklar’ın müellifi, isim babası Orhan Kemal’in oğlu, benim de sevgili dostum Işık Öğütçü Bey ve ağabeyi Nazım Öğütçü Bey Adana’da. Onları Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan dolayı çok mutluyum, çok bahtiyarım.
Orhan Kemal denildiği zaman tabii ki Adana’da ayrı bir değeri var. Türk Kültürü’nde, edebiyatında, sinemasında, televizyonculukta bulunduğu yerden öte, Adanalı, Ceyhanlı ve onun ağzından çıkmış, Adana ve Çukurova için en önemli, yerinde betimleme olan Bereketli Topraklar sıfatı var. Bu nedenle Orhan Kemal bizim için çok başka bir değer, anlam ifade ediyor. Orhan Kemal’in eserleriyle, birikimiyle yaşatılması hususunda Işık Öğütçü Bey’in yapmış olduğu çalışmalar, Türkiye’de hiçbir yazara nasip olmayacak önemde ve değerde. Biz Adanalılar olarak bundan ayrıca mutluyuz. Orhan Kemal’in ismi Adana’da bundan sonar daha yükseklerde olacak. Bir üniversiteye adının verilmesiyle ilgili olarak inşallah onun zeminini de biz oluştururuz.”