Sp İl Başkanı Hasan Bayram Var:

Sp İl Başkanı Hasan Bayram Var:

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Hasan Bayram Var, Türkiye’de yaşanan gerginliklerin Orta Doğu ile bağlantılı ajanlar tarafından yapıldığını iddia etti.
SP İl Başkanı Hasan Bayram Var ve beraberindekiler İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan SP İl Başkanı Var, “Türkiye’de Kobani üzerinden bir savaş var. Kobani’deki savaş aslında Türkiye’nin takip ettiği barış sürecinde Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaktan ibarettir. ‘Kobani’nin düşmesi demek, çözüm sürecinin bitmesi’ anlamına geldiği söyleniyor. Bunlar HDP ve Abdullah Öcalan tarafından söyleniyor. Burada Türkiye’den PKK ile omuz omuza savaşması isteniyor. Burada aslında Türkiye’nin elindeki bütün kozları yitirmiş anlamına geliyor. Bunun için yapılacak tek şey bölge ülkeleri ile müzakereye oturmaktır. Bazı illerdeki şiddet olayları Kobani mazeret gösterilerek yapılıyor. Türkiye’de bunu yapanların Orta Doğu ile bağlantılı ajanlar olduğunu düşünüyorum. Biran evvel hükümet gerek dış politikayı, gerekse içeride çözüm süreci dediğimiz Kürt vatandaşlarımıza haklarının verilmesi noktasındaki politikalarını tekrar gözden geçirmelidir. Bunlar yapılmazsa çok daha vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz. Hangi hükümet yapar bilemem ama Türkiye’nin, Esad’la el sıkışması gerekir, İran, Suudi Arabistan ve Mısır’la bir araya gelinmesi gerekir. Bunun tek çözümü budur diye düşünüyorum. Bugün Suudi Arabistan’dan gelen hacı uçağında 2 tane IŞİD militanının bulunduğu duyumunu aldık. Bunlar buraya niye geldiler” dedi.
Ziyarette ayrıca SP İl Başkan Yardımcıları Cemalettin Sami Olkun ve Necati Yusufoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Ağca, Ali Osman Tekkeşinoğlu da yer aldı.