Spor şenlikleri Gemlik’te start aldı

Spor şenlikleri Gemlik’te start aldı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Gemlik Kapalı Spor Salonu’nda yapılan şenliklerin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Kaymakamı Cahit Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve Gemlik’teki eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler katıldı. Spor şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi, Nilüfer, Harmancık, Gürsu, Kestel, Mudanya, Yenişehir ve İznik’te büyük ilgi gören spor şenliklerini Gemlik’te de başlatmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Spor şenlikleriyle ilçelerin tümünde çocuklara ulaşmayı ve onları spora teşvik etmeyi, kötü alışkanlıklardan alıkoymayı hedeflediklerini belirten Altepe, “Bursa’nın, Türkiye’nin, bu milletin geleceği sizlersiniz. Onun için bizim gözbebeğimizsiniz. Tüm imkanlarımızı sizler için seferber ettik. İstiyoruz ki zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin. Bol bol futbol, basketbol oynayın. Bu konuda imkanları hazırlamak, destek bizden. Zamanınızı iyi değerlendirmek sizden. İnşallah en kötü gününüz böyle olsun. Hepinize iyi eğlenceler, mutlu yarınlar diliyorum” dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Gemlik’e sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Gemlik’in bütünşehir sınırlarına dahil olduktan sonra dev yatırımları bir bir almaya başladığını, geçtiğimiz günlerde 140 milyon liralık dev çevre yatırımının temellerinin atıldığını vurgulayan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sonucunda ilçede spor yapmayan çocuk bırakmadıklarını kaydetti. Yılmaz, Altepe’den verdiği desteklerin sürmesi talebinde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ise, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Gemlik’te eğitim gören 18 bin çocuğun tamamını spor branşlarıyla ilişkilendirmek istediklerini kaydetti. Spor şenlikleriyle sadece spor öğrenen değil milli ve manevi değerlere önem veren gençliğin yetişmesi dileğinde bulunan Duran, “Bizlere bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, bu faaliyetlerin okullarda uygulanmasını sağlayan idarecilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Şenliklerin açılışı öncesinde, Cumhuriyet İlkokulu halk oyunları ekibi, Gaziantep yöresine ait gösteriler sergiledi. Şehit Öğretmen Etem Yaşar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Ünlü, arkadaşları adına konuşma yaparak protokol üyelerini selamladı. Salona girişinde öğrenciler, Altepe’ye ‘Hoşgeldiniz’ çiçeği takdim etti. Dojo Karate Gençlik Kulübü, sergilediği şık hareketlerle tribünlerden büyük alkış aldı. Şenlikte Büyükşehir Belediyespor Basketbol Karizma Şov Grubu da sahne alarak, birbirinden şık hareketlerle çocukları büyüledi. Şenliklerde başarılı olan öğrencilere, madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Büyükşehir Belediye Bandosu, çaldığı birbirinden hareketli parçalarla tribünleri coşturdu. Başkan Altepe, konuşmasının öncesinde çocuklara ‘Yeşil-Beyaz, En Büyük Bursaspor’ şeklinde tezahürat yaptırdı.