"Sporu bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyoruz"

"Sporu bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyoruz"

Hizmet ağını şehrin dört bir tarafına yayarak yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmek için 7/24 çalışmaları sürdüren İnegöl Belediyesi, eğitim amaçlı spor faaliyetlerinden şölenlere, ulusal organizasyonlardan ulusal şampiyonluklara ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesine, bunun yanında spor saha ve tesislerinin inşasına kadar, spor ve sporcunun yararına olan her faaliyet ve düşüncenin yanında olmaya çalışırken, sporu tüm yaş gruplarına yayarak İnegöl halkının spor ile tanışması adına önemli çalışmalara imza atan Spor İşleri Müdürlüğü 2016 yılı içerisinde pek çok alanda farkındalık ortaya koyan etkinlikler ile İnegöl halkını buluşturmayı başardı.

“SPOR KENTİ İNEGÖL KİMLİĞİNE DEĞER KATMAK İÇİN ÇABALIYORUZ” 
Spor İşleri Müdürlüğünün 24.04.2014 tarih ve 106 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile ilçe halkına sağlıklı yaşam ve spor alışkanlıklarını kazandırmak için spor faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Aktaş, “Spor işleri müdürlüğü çatısı altında ulaşım şefliği, İnegöl Belediyespor ve doğa sporları ve turizm merkezi (dostum) yer almaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde 45 çalışanımızla sadece bir kesimin değil, bütün İnegöl halkının katılıp yararlanabileceği, 7den 70'e isteyen herkesin spor yapabileceği bir İnegöl için çabalıyoruz. ‘Spor kenti İnegöl’ kimliğine değer katmak için şehrimizin dört bir tarafına Türkiye’nin birçok yerinde bulunmayan semt sahaları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırıyoruz. Bu anlayışla salon sporlarını ilçe genelinde yaygınlaştırmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sporla tanışmaları için önemli projelere imza atıyoruz. Bu noktada Kültürpark içinde hizmete açtığımız Belediyespor salonu, Alanyurt’taki Yunus Emre Kapalı Spor Salonu ve yenileme çalışmaları sonrası yeni görünümüne kavuşan Yeniceköy Kapalı Spor Salonu ile sporu şehrin dört bir tarafına yayma hedefimize hızlı adımlar ile ilerliyoruz” dedi.

BELEDİYESPOR SALON SPORLARINA İLGİ VE ALAKAYI ARTIRIYOR 
Gençlerimizin, bedensel ve zihinsel gelişmesi, arkadaşlık duygularının oluşması, toplu yaşamanın ipuçlarını bulması adına belediyemiz tarafından 2009 yılında kurulan; İnegöl Belediyespor, bünyesinde barındırdığı voleybol, basketbol, masa tenisi, yüzme, güreş, halter, taekwondo, dağcılık branşlarında 2000’e yaklaşan sporcusuyla kentte salon sporlarının gelişmesi noktasında çok ciddi mesafeler kat etti ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterdi diyen Aktaş, “Bu kapsamda sporun ilçe geneline yayılması ve özellikle salon sporlarına ilgi ve alakanın artması adına Belediyespor bünyesinde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Belediyespor’un ilçemize değer kattığını her geçen gün ortaya koyduğu faaliyet ve projeler ile daha yakinen görmekteyiz” şeklinde konuştu.

VOLEYBOLDA İDDİALIYIZ  


Voleybol efeler liginde 15 profesyonel lisanslı sporcumuzla bursa ilini temsil etmekteyiz diyen Aktaş, “ Bu sene ligde çok iyi gidiyoruz. Bildiğiniz gibi kendi sahamızda ağırladığımız lig lideri Ziraat Bankasını etkili oyunumuzla 3-0 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştık. İnşallah aldığımız bu başarılı sonuçlar ile çok arzuladığımız Avrupa hedefine ulaşırız. Voleybolda ayrıca tamamı 2009 yılından beri altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcular ile Oylat Kaplıcaları İnegöl Belediyespor takımımız ile voleybol 2. liginde mücadele ediyoruz. Alt yapımızda toplamda 130 erkek lisanslı sporcumuz bulunmakta ve kendi yaş kategorilerinde müsabakalara hazırlanmaktadır. Bunun yanında müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 50 sporcumuz daha bulunmaktadır. Alt yapımızda bulunan genç, yıldız ve minik erkek takımlarımız Türkiye voleybol federasyonunun İzmir’de düzenlediği Türkiye şampiyonasında toplamda 12 puan alarak efeler ligindeki takımımıza 2 puanlık katkı sağlamıştır.1999 ile 2008 doğumlular arasında her yaş kategorisinden takımlarımız bulunmaktadır. Voleybolda ortaya koyduğumuz bu atılımla ile iddiamızı ortaya koyduğumuza inanıyorum” dedi.

BASKETBOLDA YETENEKLİ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ  


Bu sezon ilk defa Basketbol 2.Ligde yer almamıza rağmen çok güzel sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz diyen Aktaş, “Basketbol A takımda 16 lisanslı sporcumuz var. Bunun yanında basketbol branşında erkeklerde toplamda 80 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Minik erkek, yıldız erkek ve genç erkek kategorilerinde ilçemizi bursa yerel ligde temsil etmekteyiz. Basketbol branşında 1999 ile 2008 doğumlular arasında her yaş kategorisinden takımlarımız bulunmaktadır. Basketbol branşında ortaya koyduğumuz bu çalışmalar ile ümit ediyoruz ki ilerleyen dönemde basketbol branşında çıkaracağımız yetenekli ve gelişime açık gençlerimiz ile ulusal ve uluslararası organizasyonlarda şehrimizin adı daha fazla öne çıkacak” şeklinde konuştu.

MASA TENİSİNDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ 


Masa tenisine olan ilgi ve alakadan dolayı mutlu olduklarını belirten Aktaş, “Bu anlayışla her geçen gün başarı çıtasını yükselten Masa Tenisi branşındaki toplamda 75 lisanslı kız ve erkek sporcularımız ile katıldığımız şampiyona ve turnuvalardan önemli başarılar elde ederek ve madalyalar kazanarak dönüyoruz. Bu başarıların devamlı olması için müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 30 sporcumuz daha bulunmaktadır. Bu anlayışla çıktığımız bu yolda 2016 yılı içerisinde küçükler Bursa liginde kızlar ve erkeklerde toplam 8 sporcumuz madalya almıştır. Minikler Türkiye Şampiyonasında Yaren Kurt isimli sporcumuz ise, Türkiye finallerinde Bursa’yı temsil eden tek sporcudur” şeklinde konuştu.

HALTERDE TÜRKİYE SINIRLARINI AŞAN BAŞARILAR 


Halter branşında altyapımızda 28 erkek ve 18 bayan lisanslı sporcumuzla çalışmalarımıza devam etmekteyiz diyen Aktaş, “Bunun yanında müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 10 sporcumuz daha bulunmaktadır. 2016 yılı içerisinde Halter de imza attığımız önemli başarıları sıralarsak, Yıldızlar kulüp ve bireysel Türkiye Şampiyonalarında 69 Kg’da Ferhat Ali Yazıcı Türkiye Şampiyonu oldu. Eylül ayında Polonya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında 69 Kg’da Avrupa Şampiyonu oldu. 2002’den beri Taner Sağır’a ait olan koparmadaki 132 Kg’lık Türkiye rekorunu egale etti. Ekim ayında Malezya’da yapılan Dünya Şampiyonasında Dünya 3.’sü oldu. 132 Kg’lık Türkiye rekorunu 133 Kg’a çıkartarak yeni Türkiye rekortmeni oldu. Zonguldak’ta yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında ise diğer haltercilerimiz Adem Işık 3.’cü, Ünal Kartal’da 4.cü olmuştur. Bu başarıların bir tesadüf olmadığını uzun soluklu bir çalışma ile bu başarıların geldiğini rahatlıkla görebiliyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÜREŞE OLAN İLGİLERİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ” 


Salon sporlarında önem verdiğimiz branşlar içerisinde yer alan Güreş ile çocuklarımızın ata sporumuza olan ilgisini artırmaya çalışıyoruz diyen Aktaş, “Belediyespor bünyesinde güreş branşında altyapımızda 86 erkek lisanslı sporcumuzla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bunun yanında müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 65 sporcumuz daha bulunmaktadır. 2016 yılı içerisinde Bursa il şampiyonasına 11, bölge şampiyonasına 9, Türkiye şampiyonasında 2 sporcumuz katılmış olup, Ahmet İskender Türkiye şampiyonu olmuştur” ifadelerini yer verdi.

“TAEKWONDOCULARIMIZ İLÇEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORLAR” 


Taekwondo branşında lisanslı sporcularımızın sayısı her geçen gün artıyor diyen Aktaş, “Taekwondo branşında altyapımızda toplamda 25 lisanslı sporcumuzla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bunun yanında müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 10 sporcumuz daha bulunmaktadır. Türkiye çapında yapılan müsabakalarda sporcularımız 5 birincilik, 4 ikincilik, 9’da üçüncülük alarak ilçemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

“SPORU BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ” 


Sporu bir yaşam biçim haline getirmek için farklı branşlarda ortaya koyduğu çalışmalar ile her yaştan vatandaşın hayatını renklendirmeye çalışıyoruz diyen Aktaş, “ Bu anlayışla yüzme branşında 190 çocuğumuza, yaz ve kış spor okullarında açtığımız kurslarda hizmet veriyoruz. Dağcılık branşında da 69 Lisanslı ve 75 lisans almaya aday eğitimleri devam eden sporcumuz var.2543 rakımlı Uludağ büyük zirve, 3253 rakımlı Hasandağ’a son çıkan ekip olduk bizden sonra zirve 30 metre çöktü ve 3917 rakımlı Erciyes dağına tırmanışlar gerçekleştirildi. Ayrıca Herkes için Spor(HİS) ile İnegöl Belediyespor Salonu ve Alanyurt Yunusemre Spor Salonunda ve Yenice Spor Salonunda yaz/kış ayda ortalama 200 kişiye sabah ve akşam sporları seanslarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

YAZ / KIŞ SPOR OKULLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR  


Belediyespor bünyesinde öğrencilerin yaz aylarında keyifli, eğlenceli ve fiziksel gelişimleri açısından verimli bir dönem geçirmelerini sağlamak amacıyla her yıl düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız, ilçemizdeki öğrencilerin gelişimlerine ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamaya devam ediyor diyen Aktaş, “Bu yıl 9 branşta açmış olduğumuz yaz spor okulu kurslarımıza toplamda 390 kursiyer katıldı. Ayrıca İnegöl Belediyesi olarak engelsiz yaşam parolasıyla bu yaz döneminde 25 engelli bireyimize yönelik yaz spor kursu açtık. Spor yapmaya engel teşkil etmeyecek şekilde olan engelli bireylerimiz içerisinden spor yapma kabiliyetine haiz olanlara uzman eğitimcilerimiz tarafından hem eğitim verildi hem de hoş ve eğlenceli bir vakit geçirmeleri sağlandı. Sporu tüm yıla yayma hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 9 branşta açmış olduğumuz kış spor okulu kurslarımıza ise ortalama ayda 200 kursiyer devam etmektedir” dedi.

BAŞKANLIK KUPASI 


Sporun ve sporcunun dostu olarak bugüne kadar pek çok projeye imza atan belediyemiz, Bursa’nın en geniş kapsamlı spor organizasyonuna imza atmanın haklı gururunu yaşıyor diyen Aktaş, “Başkanlık Kupası adını verdiğimiz ilçemizde bulunan 52 okuldan 6 branşta yaklaşık 4000 sporcu öğrencinin katılım gösterdiği bu büyük organizasyonumuzun startına 14 Mart tarihinde vermiştik. Birbirinden güzel 482 müsabakanın ortaya koyulduğu ve öğrencilerin spor yaparak öz güven kazanmalarını sağlayan etkinliğimiz 13 Mayıs 2016 tarihine kadar sürmüştü. Bu yıl Başkanlık Kupamızın ikincisini düzenliyoruz” dedi.

“SPORUN HER ALANINDA VARIZ”  


Sporun her alanında var olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Aktaş, “Özel çocuklar sportif şenliği ile çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk. Düzenlediğimiz Kurumlar arası Voleybol Turnuvası ile birlik ve beraberliğimiz daha da arttı. Bursa Efe Boks Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz Boks Gecesi ile İnegöl’de bir ilke imza attık. Her yıl Refik Gür anısına düzenlediğimiz Sokak Basketbolu Turnuvası ile gençlerimize basketbolu sevdirmeyi başardık. Sporun her yaş grubuna yaymak adına düzenlediğimiz Bisiklet Şenliği organizasyonlarımızda renkli görüntülere sahne oluyor. Bu yıl 150 vatandaşımızla birlikte 15 Temmuz Şehitler Koşusuna katılım gösterdik. Ayrıca Spor işleri Müdürlüğümüz bünyesindeki Ulaşım Şefliği ile 6 otobüs ve 1 adet minibüs ile 210 koltuk kapasitesi ile ilçe halkımıza hizmet vermekteyiz.2016 yılı içerisinde araçlarımızla 5102 sefer hizmet verilmiştir. Bu seferlerden 1273’ü okulların faaliyetlerine tahsis edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“DOSTUM PROJESİYLE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”  


Doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizmin dünya turizmi içinde son yıllarda ön plana çıkmasıyla şehrimizin bu alanda gizli kalmış olan zenginliğini Yeniceköy’de hayata geçirdiğimiz “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesi ile hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın tercih edilen ve beğenilen bir markası haline getirmeye çalışıyoruz diyen Aktaş, “ Bir kartopu misali büyüyen ve artık kabuğuna sığmayan doğa tutkunlarının ve alternatif sporların çekim merkezi DOSTUM emin adımlar ile yoluna devam ediyor.2016 yılı içerisinde Dostum kapsamında yapmış olduğumuz çalışmalara değinirsek, 30 Vatandaşımıza yamaç paraşütü eğitimi, 69 Vatandaşımıza dağcılık ve kampçılık eğitimi, 69 Vatandaşımıza foto safari eğitimi, 69 Vatandaşımıza trekking eğitimi, 33 Vatandaşımıza ilk yardım eğitimi, 25 Vatandaşımıza bisiklet eğitimi, 10 Vatandaşımıza motorkros eğitimi, 40 Vatandaşımıza okçuluk ve balıkçılık eğitimleri verilerek sertifikalandırılmıştır. Oylat Kayalıkları ve Aktaş Tepe de tahsis çalışmaları yapılmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesinin Doğa Sporları Turizmi tanıtım günlerine katılım sağlanmıştır. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan ve İnegöl’ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız” diyerek sözlerini noktaladı.