"Steve Jobs katil"

"Steve Jobs katil"

Apple‘ın CEO’su Steve Jobs‘ı ülkesinin katili olmakla suçlayan Stubb, Apple tarafından piyasaya sürülen ürünler yüzünden Finlandiya şirketlerinin battığını açıkladı.

Finlandiya Başbakanı  Alexander Stubb’ın Dagens Endüstri’ye verilen röportajında, “Sanayimizin dayandığı iki temel sektör vardı. Bunlar kâğıt ve bilişimdi” dedi.

Teknoloji devi Apple tarafından piyasaya sürülen iPad’lerin kağıt sektörüne çok ağır darbeler indirdiğini belirten Stubb, iPhone‘un ise bir zamanların telefon devi olan Nokia‘yı iflasa sürüklediğini belirtti.

Alexander Stubb iki yıldır süren ekonomik krizin ardından Haziran ayında başbakanlık koltuğuna oturdu. Çökmüş bir ülke ekonomisini devralan başbakan açıklamasında, “Steve Jobs işimizi elimizden çaldı. Ancak ülkemiz için değişim zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Sanayinin ormancılıktan biyoenerjiye kaydığının altını çizen Stubb, “Bilişim sektörü de toparlanmaya başladı. Bütün sektör Nokia‘ya dayanmıyor” diye sözlerine ekledi. Hatırlatmakta fayda var, Finlandiya ekonomisinin çöküş yaşamasının sebebi olarak Nokia‘nın hızla değer kaybetmesi gösteriliyor.

Bildiğiniz gibi bir zamanların telefon devi olan Nokia geçtiğimiz Nisan ayında zararına bir fiyat ile Microsoft‘a satılmıştı.