Stk’lar Işid Ve ‘suriyeli Gerginliği’ Konusunda Basın Açıklaması Yaptı

Stk’lar Işid Ve ‘suriyeli Gerginliği’ Konusunda Basın Açıklaması Yaptı

Gaziantep’te bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşları, IŞİD’ın Ortadoğu halklarına yaptığı zulmü ve şehir merkezinde yaşanan Suriyeli gerginliğine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.
Yeşilsu Meydanı’nda toplanan ve sloganlar atan STK’lar adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, “İsrail Gazze’de, IŞID Rojava’da, Şengal’de halklara katliam yapmaya devam etmektedir. Ezidi topluluğu bugünlerde ciddi anlamda soykırımla karşı karşıya kalmıştır. İnsanlıktan nasibini almamış gözü dönmüş IŞID çetesi Ezidilerin yaşadığı kutsal toprakları, Şiilerin Kerbela’sını ve Şengal’i hedef almış bulunuyor. IŞID’ın hedefi eşit, özgür ve kardeşçe bir geleceğin önüne savaştan kalın bir duvar örmektir. Suriye’den ve Irak’tan milyonlarca sivil IŞID teröristlerinin katliam tehdidi altında” diye konuştu.
Ortadoğu halklarının yanında olduklarını aktaran Ersönmez, “Ortadoğu halkları emperyalizmin kendilerini mahkum etmek istediği bu barbarlığa, bu karanlığa mahkum olmayacaktır. Türkiye halklarının yüreği direnen halkların yanındadır” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasını yapan gurup olaysız bir şekilde dağıldı.