Suat Suna Zafer Plaza AVM Akustik Sahne'de!

Suat Suna Zafer Plaza AVM Akustik Sahne'de!

1992 yılında Beyaz Güvercin Şarkı Yarışmasında 2.lik ödülü, 1993 yılında Pop Show yarışmasında 1.,2. Ve 4.lük ödülleri alır. Bu yarışmaların ardından birçok müzik firmasından teklif alan Suat SUNA’nın güzel şarkıları, insanları adeta büyüler. Sanatçı 1993 yılında ilk albümü olan ‘Ansızın Çektin Gittin’ ile müzik piyasasına adım atar.

Akustik Pazar Konserlerin ilk konuğu Suat SUNA 15 Ocak Pazar günü saat 15.00'te Zafer Plaza AVM’de Akustik Sahnede sevenleriyle buluşacak.



SUAT SUNA KİMDİR?


Türk Pop Müziği Sanatçısı Suat SUNA, İstanbul doğumludur. Babası keman üstadı Mehmet Sait SUNA, annesi Avukat Tomris SUNA ve kardeşi de klarnet sanatçısı Selçuk SUNA’dır. Sanatçı 4 yaşında keman öğrenmeye başlar. Okuluyla eş zamanlı olarak devam ettiği İstanbul Üniversitesi Konservatuarı keman bölümünden 1992 yılında mezun olan sanatçı Saint Benoit Fransız Lisesini 1994 yılında bitirir. 1994 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Filolojisine, küçük yaştaki ağır çalışma temposu yüzünden 3. Sınıftan sonra devam edemez. Daha sonra 1998 yılında tekrar üniversite sınavına girip kazandığı Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinden, 2002 yılında mezun olur. Profesyonel müzik yaşamına daha lise yıllarında başlayan Suat SUNA, Milliyet Gazetesinin liselerarası müzik yarışmasında çok sayıda birincilikler alır. Bu yarışmaların ardından birçok müzik firmasından teklif alan Suat SUNA’nın ilk albümü olan ‘Ansızın Çektin Gittin’i 1 milyon tiraj elde edince sanatçının ilerleyen zamanlarda, ülkenin en değerli bestecilerinden biri olabileceğinin de bir göstergesi olur. Daha sonra sırayla Sözüne Kanmam, Hasret Fenerleri, Rüyam ve Sen, Yapamam Sensiz, Yolun Açık Olsun, Sana Haksızlık Ettim, Su Damlası, Leyla, ON ve Aşkın Adı, albümlerini piyasaya süren sanatçı, Türkiye’nin dört bir yanında konserlerinde de sevenleriyle buluşur. Suat SUNA birçok ünlünün albümüne de gerek eserleri, gerek aranjörlüğü, gerekse de enstrümanıyla, katkıda bulunmuştur. Sanatçının söz ve müziği kendisine ait 150’yi aşkın eseri vardır ve müzik çalışmalarına, günümüzde de ara vermeksizin devam etmektedir.