Suç Örgütü Operasyonu Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi

Suç Örgütü Operasyonu Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi

KONYA (İHA) – Konya merkezli 5 ilde suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 17’si adliyeye sevk edildi.
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Konya merkezli olmak üzere Ankara, Antalya, Adana ve İstanbul olmak üzere 5 ayrı ilde bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. Örgüt üyelerinin suç işlemek amacıyla “örgüt kurma ve yönetme, kurulan örgüte üye olma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı suçu ile bilişim sistemlerini banka ve kredi kurumlarının aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarını örgütlü olarak işlediği iddiasıyla 23 kişi gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan 23 şüpheliden 4’ü ifadeleri alındıktan sonra serbest kalırken, 17’si adliyeye sevk edildi. Örgüte üye olan 2 kişinin ise daha önce başka suçtan yakalandığı ve cezaevinde olduğu öğrenildi.
Jandarma tarafından 2 yıl önce yapılan bir operasyonun devamı niteliğinde olan operasyonda şüphelilerin kurdukları hayali şirketle 2 milyar 210 milyon 564 bin liralık sahte fatura, karşılıksız çek ve müstahsil makbuzu düzenledikleri tespit edildi.