Şuçlularla Mücadele İçin Gittiği Bingöl’de Şehit Oldu

Şuçlularla Mücadele İçin Gittiği Bingöl’de Şehit Oldu

Bingöl’de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, Aydın ve Nazilli’de görev yaptığı dönemde suç ve suç odaklarıyla mücadelede büyük bir kararlılık göstermişti.
Bingöl’de yolda yürüyen polislere silahlı saldırıda bulunarak Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nu şehit eden, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı’yı yaralayan 4 terörist ve 1 kişi ölü olarak ele geçirildi. Atıf Şahin’den geri Nazilli’de suç ve suçlularla mücadele başarı gösteren polis memurlarına İlçe Kaymakamı Mehmet Okur ile birlikte takdir belgesi verirken çekilen fotoğrafları kaldı.
2012 yılında Nazilli İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaparken Polis Haftası kutlamalarında yaptığı konuşmada suç ve suçluyla mücadeleye dikkat çeken şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, “Emniyet Teşkilatı; çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ve kurumlarından birisidir. Kalkınma ve çağdaşlaşmanın yolu bilim ve eğitimden geçmektedir. Kurulduğu günden itibaren büyük bir değişim İçerisine giren teşkilatımızın bugün geldiği nokta takdirin üzerindedir. Güvenlik hizmetlerinin sunulmasında, dünya standartlarında demokratik ve kişisel özgürlüklerin yaşanması için tüm güç ve birikimimizle çalışmakta, teknolojik gelişmeleri yakından izlemekte, hizmet kalitesi ve standardımızı sürekli yenilemekte yükseltmekteyiz. Emniyet Teşkilatı; İnsan Hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden, toplumun huzurunu, güvenliğini, kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden organize suç örgütleriyle dün olduğu gibi bugün de kararlı bir mücadele içinde olacaktır. Teşkilatımız, suç ve suç odakları ile girmiş olduğu çetin mücadelede, göstermiş olduğu üstün gayret ve istikrarlı çalışmasıyla milletimizin büyük takdirini kazanmıştır. Türk Polis Teşkilatının en önemli gücü, yüce halkının destek ve güvenidir” demişti.