Sü’den Uluslararası Konferans

Sü’den Uluslararası Konferans

Selçuk Üniversitesi’nin düzenlediği ve Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in onursal başkanlığını yaptığı ICAT’14 Konferansı (International Conference on Advanced Technology & Sciences) başladı. 65 ülkeden 300’den fazla bilim insanının katıldığı konferansta, bilgisayar bilimleri, elektrik-elektronik, mekatronik, enerji ve imalat teknolojileri alanlarındaki yenilikler ve yapılan çalışmalar hakkında hazırlanan 262 bildiri sunuldu. Gerçekleştirilen konferansla katılımcılar, alanda yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgi sahibi olarak, fikir alışverişleriyle araştırmalarını daha da geliştirebilme fırsatı buldu.
Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen ICAT 2014’ün açılışına Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, ICAT’14 Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Bay, Organizasyon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Selçuk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarıtaş ve 65 farklı ülkeden 300’ün üzerinde bilim insanı katıldı. Konferansın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversitelerin görevleri, ülkelerin ihtiyacı olan eğitimli ve teknik insan gücü ihtiyacını yetiştirmek, üretilen bilim ve bilgiyle yetiştirilen insan gücünü ilgili yerlere ulaştırmak ve bulundukları bölgelerdeki toplumların gelişmesini sağlamaktır. Selçuk Üniversitesi olarak biz, bu iki görevi en azından ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu tür organizasyonlar üniversitelerin ürettiği bilgi birikiminin paylaşılması, çeşitli yardımların ve korelasyonların gerçekleştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. 65 farklı ülkeden katılan siz değerli bilim insanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan ICAT Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bay ise, “Konferansımıza, 65 farklı ülkeden 454 bildiri gönderildi. Her bildiri iki hakem tarafından değerlendirildi ve bunlardan 320 tanesi sunum için kabul edildi. Bildirileri değerlendirmek için 192 hakem görev aldı. Kabul edilen bildirilerden 262 tanesinin konferansta sunulmak üzere kaydı yapıldı. Bu tür organizasyonlar bilim dünyasının bir araya getirilmesinde son derece önemlidir. Gerçekleştirdiğimiz konferansın amacı, araştırmacı ve akademisyenlerin kendi araştırmalarını ve mesleki gelişim faaliyetlerini sunmak ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak için bir platform oluşturmaktır. Oluşturulan bu platform araştırmacıların, öğrencilerin ve profesyonellerin mevcut ortaklıklarını güçlendirmek ve yeni işbirlikleri geliştirmek amacıyla fikir alışverişinde bulunmaları için fırsatlar oluşturmaktadır” dedi.
Tamamı İngilizce olarak gerçekleştirilen konferansta katılımcılar, alanda yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu. Açılış konuşmalarının ardından Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin’e organizasyona verdikleri desteklerden ve katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.