"Suikast timi" davasında karar açıklandı!

"Suikast timi" davasında karar açıklandı!

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili davada sanıklar son sözlerini tamamlamasının ardından karar açıklandı. Mahkeme 31 sanığa 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 10 sanığa müebbet hapis, Başyaver Ali Yazıcı'ya 18 yıl hapis, Pilot Yarbay Hüseyin Yılmaz'a beraat kararı verdi. 

3 TEKNİSYENE MÜEBBET, PİLOT YARBAYA DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT

Sanıklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri Ali Yazıcı'ya 18 yıl hapis cezası verildi. Yargılanan 3 teknisyen müebbet hapis cezası aldı. Davanın 1 numarası FETÖ elebaşı Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyasının ayrılmasına karar verildi. Bu arada Pilot Yarbay Hüseyin Yılmaz'ın delil yetersizliği nedeniyle beraatına karar verildi.

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin davada, sanıklardan FETÖ'nün "üs imamı" olarak anılan, "Paşa" lakaplı Zekeriya Kuzu'ya, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

SEKMEN'E 4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Duruşmada, sanıklardan eski Binbaşı Şükrü Seymen'e, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

SÖNMEZATEŞ'E 4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Davada, sanıklardan eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

"ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOKTU"Davanın karar duruşmasını izleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, duruşma salonu önünde yaptığı açıklamada, mahkemenin en güzel ve hukuka uygun bir şekilde devam ettiğini ve sonlandığını söyledi.  Kan, "Bizim adaletin tecelli edeceği noktasında şüphemiz yoktu" dedi.

SÖNMEZATEŞ: SON SÖZÜMÜ SÖYLEMEYİ REDDEDİYORUM

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sanıklar son sözlerini söylerken, suikast timi lideri Gökhan Şahin Sönmezateş, son sözü sorulduğunda 'Son sözü söylemeyi reddediyorum" dedi.

ESKİ BAŞYAVER: SON SÖZÜMÜ ANKARA'DAKİ ÇATI DAVADA SÖYLEYECEĞİM

Sanıklardan Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine, "Son sözümü Ankara'daki çatı davada söyleyeceğim. Şu anda konuşmayacağım" dedi.

İDDİANAMEDEN

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı iddianamede, 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyordu.

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyordu.