Suikast timinin "hero" tişörtlü sanığına ceza yağdı

Suikast timinin "hero" tişörtlü sanığına ceza yağdı

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının  konferans salonunda görülen davanın 13 Temmuz'daki duruşmasına "Hero" yazılı  tişörtle gelen ve mahkeme heyetinin uyarısına rağmen tişörtü çıkartmak istemeyen  Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden eski astsubay Güçlü, davada en çok ceza  alan sanıklar arasında yer aldı.

Güçlü'ye "Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 2 kez "yerine  getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış  müebbet, "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"dan 18 yıl, "nitelikli  kasten yaralama"dan 6 yıl ve "nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal"den 18 ay  hapis cezası verildi.

- "Terör örgütü propagandası"ndan yargılanacak

Sanık Güçlü ve tişörtü cezaevine gönderdiği belirlenen ablası Bahar  Güçlü hakkında "terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla hazırlanan  iddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Güçlü kardeşler için  1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası, suç basın yoluyla işlendiği için cezanın yarı  oranında artırılması isteniyor.

İddianamede, "Soruşturmaya konu olan tişörtün özel üretilmiş nitelikte  bulunmadığını belirtseler de sanık Gökhan Güçlü'nün Cumhurbaşkanına yönelik  suikast teşebbüsü eyleminin sanıklarından olduğu, duruşmaların şehit yakınları ve  katılanların yanı sıra ulusal ve uluslararası basın tarafından yoğun şekilde  takip edildiği, duruşma sürecinde yaşanan herhangi bir olağan dışı olayın haber  niteliği taşıdığı, gerek basın organları gerekse de sosyal medya kullanıcıları  tarafından derhal haberleştirilerek kamuoyunun takdirine sunulduğu, dolayısıyla  bu ortamın sanıkların kamuoyuna mesaj göndermesine ve algı yaratmasına imkan  yarattığı bir gerçek olup, şüphelilerin böyle bir halin varlığından haberdar  olamadıklarını düşünmek mümkün değildir." ifadelerine yer verilmişti.

Sanığın, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe  girişimini övme ve özendirmeye, eylem dolayısıyla mağdur olan Türk milletini  rencide etmeye, örgüt mensuplarına ise moral vermeye elverişli davranışta  bulunduğu vurgulanan iddianamede, Bahar Güçlü'nün de suçta kullanılan eşyayı  temin suretiyle silahlı terör örgütü propagandası yapma suçundan yardım eden  sıfatıyla sorumlu olduğu için hakkında kamu davası açılmasına karar verildiği  belirtilmişti.

Güçlü'nün "Hero" yazılı tişörtle duruşmaya gelmesiyle ilgili açılan  idari soruşturma kapsamında, Muğla E Tipi Cezaevi İkinci Müdürü ve bir idare  memuru ile 3 infaz koruma memuru açığa alınmıştı.