SUİSTİMALCİ MÜLTECİLER NEDENİYLE “KOORDİNASYONLU YARDIM” ÇAĞRISI

SUİSTİMALCİ MÜLTECİLER NEDENİYLE “KOORDİNASYONLU YARDIM” ÇAĞRISI

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ihtiyacı olmadığı halde defalarca yardım eşyası alan Suriyeli mültecilerin suistimalini minimuma indirmek için yardım dağıtan sivil toplum kuruluşlarının, belediye, valilik ve kaymakamlıklarla koordineli hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Hava şartlarının sertleşmesiyle birlikte çadırlarda zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilere Türkiye’nin dört bir yanından yardım yağıyor. Yardımlar, belediyelerin tespit ettiği ailelerin ihtiyaçlarına göre eşit bir şekilde dağıtılıyor.
Öte yandan birçok Suriyeli mülteci, kimi mültecilerin yardımları suistimal edip defalarca yardım eşyası aldıklarını öne sürüyor. Mülteciler tarafından, suistimalcilerin kiraladığı evlerde, çadırlarda kalanlara kıyasla iyi şartlarda yaşamalarına rağmen yardım yapılacak saatlerde çadırların bulunduğu alana gelip belediye görevlilerine yardım talebinde bulunarak defalarca yardım eşyası aldıkları iddia ediliyor.
“KAYIT ALTINA ALINANLARA YARDIM EDİYORUZ”
Konuya ilişkin İHA Muhabiri’nin sorularını yanıtlayan Başkan Mahmut Çelikcan, belediye görevlilerinin bu konuda duyarlı davrandıklarını belirterek, özellikle kayıt altına alınan mültecilere yardım ettiklerini dile getirdi.
“İYİ İNSANLAR KADAR SUİSTİMALCİLER DE VAR”
İyi insanlar olduğu kadar suistimalcilerin de bulunduğuna dikkat çeken Çelikcan, “Yardımlarımızı gerek valiliğimiz, gerek kaymakamlıklar, gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatlı yapıyoruz. Tabii ki arada aksaklıklar olacaktır ama özellikle yardım dağıtan sivil toplum kuruluşları valilik, belediye ve kaymakamlıklarla koordineli hareket ederse bu suistimali minimize etmiş oluruz” diye konuştu.
“SUİSTİMALCİLERİ VİCDANA DAVET EDİYORUM”
İhtiyaç tespitlerinin kolay olmadığını anlatan Başkan Çelikcan, “Binlerce insana yardım yapıyorsunuz ama karşınızda aç, açıkta, özellikle çocuklar perişan bir şekilde geldiği zaman onlara yürek dayanmıyor, veriyorsunuz. Onları kötü niyetli kullanmak isteyenler olsa da biz bunları minimize ederek yine karşılayacağız. O insanların bir suçu yok ama bu işi suistimale uğratanları özellikle vicdana, sağduyuya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÇELİKCAN’DAN YARDIM ÇAĞRISI
Mültecilere yönelik yardım çağrısında bulunan Başkan Mahmut Çelikcan, “Durumu, mezhebi, ırkı, dini, dili ne olursa olsun, bu insanlara el uzatmaya davet ediyorum tüm insanlarımızı. Gönüllerini açsınlar, çünkü hepimiz insanız ve hepimizin başına bir şeyler gelebilir. Bu düşünceyle de insanlığı da hatırlayarak ’Yardım eli uzatmalıyız’ diyorum. Tüm vatandaşlarımızdan, özellikle devletimizin yetişemediği yerlerde bu tür yardımları esirgememelerini istirham ediyorum” şeklinde konuştu.