Sulak’tan Kadına Yönelik Şiddete Kınama

Sulak’tan Kadına Yönelik Şiddete Kınama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Sulak, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti kınadığını söyledi.
AK Parti iktidarıyla kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olgusunun oturduğunu belirten Dilek Sulak, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu kaydetti. Sulak, “Kadına karşı şiddet; acı ve ıstırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlalidir. Bu şiddet toplumu derinden yaralayıp zayıflatan, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağının farkındayız ve buna inanıyoruz. Bu nedenle; kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele vereceğiz" dedi.
Sulak, Bağlar ilçesinde partilerinin kadın üyeleri ile bu anlamda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sulak, “Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile beraber ilçemizde bulunan şiddet mağduru kadınlarımıza da destek verdik. Vermeye de devam edeceğiz. İlçe Başkanımız Hüseyin Yalar da bu konuda bize her anlamda ciddi destek veriyor. Buradan kadına şiddeti kınıyorum. Bağlar ilçemizdeki tüm kadınları bununla mücadele etmek için partimize bekliyorum” şeklinde konuştu.