Sulama Kanalı Ay Sonunda Devrede

Sulama Kanalı Ay Sonunda Devrede

Sakarya Nehri’nin doğusunda kalan köylere tarımsal su desteğinin sağlanması için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nde son 100 metreye gelindiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “İnşallah bu ay sonunda kanalımızdan tarım arazilerine su vermeye başlayacağız” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri doğusunda yer alan tarım arazileri için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nden yararlanacak mahallelerin muhtarları ile Sakarya Park’ta bir araya geldi. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, muhtarlara sulama kanalı ile ilgili bilgi verdi. Seçim döneminde sözü verilen bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Toçoğlu, çalışmanın hayırlı olmasını diledi.
Yaklaşık 11 mahallenin bu projeden yararlanacağını da ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Projemiz kapsamında oluşturulacak bin 200 metrelik hattın bin 100 metresi tamamlandı. Son yüz metrelik hatta çalışmalarımız sürüyor. Kanalımız bir metre çapında borulardan oluşuyor. İnşallah bu ay sonunda sulama kanalımızı devreye alacağız ve 10 bin dönümlük tarım arazisine su vermeye başlayacağız. Hamdolsun seçimlerden önce verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz. Çalışmamızın bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.