Süleyman Yeşilyurt Atatürk'e hakaretten tutuklandı!

Süleyman Yeşilyurt Atatürk'e hakaretten tutuklandı!

TVnet'teki Derin Tarih adlı programda Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sözlerinin ardından "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Yeşilyurt kaçmadığını, Atatürk'e hakaret etmediğini savundu.

Yeşilyurt, "Kaçmadım. Bir meczupla beni karıştırdılar. 7 ay önce videosu çekilmiş. Onun fotoğrafıyla beni yan yana koydular. O kaçıyor, ben kaçmıyorum. Benim onunla ne alakam var? Yalnız burada çifte standart var. Ben o programa konuk olarak gittim. Moderatörler yok. Hakkaniyet olması lazım. Şimdi o insanlar meydanda yok. 4 gündür evde polis bekliyorum. Çocuklarıma dedim ki 'Ben gidiyorum artık. Dayanamayacağım.' Kaçmadım, buradayım. Bu bilinsin" dedi. 

'O PROGRAMA KATILDIĞIM İÇİN PİŞMANIM'

Süleyman Yeşilyurt  "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutuklandı.

Yeşilyurt, “O programa katıldığım için çok pişmanım. Ben asla Atatürk'e karşı birisi değilim. Ben 25 kişiye ekmek veriyorum. Ben yaşlıyım. Yüksek tansiyonum vardır. Hasan isimli şahısla hiçbir alakam yoktur. Sağlık durumumdan dolayı 10 yıldır oruç bile tutmuyorum. Yazın aşağı yukarı her gün Fetullah Gülen ile ilgili haberler yaptım. Eğer tutuklanırsam can güvenliğimin sağlanmasını hakimlikten talep ederim. Bana bir süre verilmesini ve işlerimi düzene koyup tasfiye ettikten sonra gerekirse yine tutuklanmamı talep ediyorum" dedi.

Hakimlik, suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, delillerin tam toplanmamış ve delil karartma şüphesinin olması, öngörülen ceza miktarı, şüphelinin geçmişi ve diğer hususlar birlikte değerlendirildiğinde adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağından, Yeşilyurt'un, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.